Trage Tocht Ede Driesprong

Doesbugerbuurt en Edesche Bos

Trage Tocht Ede Driesprong
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  parkeerplaats Westerrode
  kruising Apeldoornseweg - Vosseveldseweg
  Ede

 • Coördinaten:

  52°4’25” N   5°42’15” E

Deze afwisselende wandeling in het gebied tussen Ede en Lunteren past goed binnen het thema ‘wandelen op de rand van bos en boerenland’. We wandelen voornamelijk over brede zandwegen langs bos- en heideranden aan de ene kant en langs weilanden, akkers en maïsvelden aan de andere kant. Aan de rand van Lunteren zijn veel opmerkelijk grote en soms wel erg lelijke rijkeluisvilla’s te zien. Wat in deze omgeving ook opvalt zijn de maneges en de vele paarden in de weilanden. Maar belangrijker is dat hier de landelijke rust overheerst en daar gaat het tenslotte om. De route loopt na een oversteek van het spoorlijntje Ede-Lunteren, waarbij de wandelaar zelf de spoorbomen moet bedienen, over het terrein van een boomkwekerij. Even verder komen we uit in de buurtschap Doesburgerbuurt met z’n bijzonder fraaie Doesburgermolen. De wandeling vervolgt door het licht glooiende Edese bos, dat deels uit een wat ouder loofbos bestaat. Het laatste deel gaat langs de rand van een kazerne met zicht op de grote Edese heide.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Ede Driesprong

Rob Wolfs, 29-10-2019

Met dank aan Fred den Hertog is deze route gecontroleerd en aan het eind iets aangepast. Tekst en kaarten zijn bijgewerkt.

TT Ede

Fred Den Hertog, 24-10-2019

Een mooie afwisselende route over goed te bewandelen, vaak brede paden. Vaak op de randen van het bos, maar ook mooie statige bospaden en stukken over de heide. Helaas aan het eind van de route is een behoorlijk stuk single track MTB geworden en wij troffen veel MTB-ers op ons pad. Alternatief gevonden en wie weet wordt dit straks een nieuw rustiger stuk.

Horeca

Maria Koekkoek, 25-07-2017

Afgelopen zondag deze tocht gedaan. Naast de Doesburgermolen vonden we horeca, en een erg leuk plekje. Een rustpunt, en dat is dus zelfbediening. Open op zondag, best wel bijzonder in deze contreien. Een mooie tuin, zelfgemaakte jams ed. Ook nog een pluktuin.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel en congrescentrum Belmont

Goorsteeg 66

6718 TB Lunteren

Landgoed De Scheleberg

Immenweg 15

6741 KP Lunteren

Steakhouse Amadeus

Wekeromseweg 1

6718 SC Ede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info