Trage Tocht Ede

Sysselt, Ederheide en landgoed Kernhem

Trage Tocht Ede
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  station Ede Centrum
  Museumplein 5
  6711 NA Ede

 • Coördinaten:

  52°2’34” N   5°40’5” E

Vanaf station Ede Centrum wandelen we na een korte passage door de winkelstraten de Klinkerberg op en verrassend genoeg lopen we over een halfverharde weg achter de huizen langs naar de rand van Ede. De Sysselt is een mooi afwisselend loofbos met veel verrassende elementen: een heideveldje, een heuveltop en brede beukenlanen. Na de Sysselt lopen we over de Ederheide via een prachtig smal paadje naar een uitzichtpunt. We dalen weer af in de richting van het Edese bos. Dit deel van het Edese bos is een echt recreatiebos met enkele fraaie oude beuken- en eikenpercelen. Ondanks het grote aantal bezoekers is er nog steeds veel wild te zien, zoals wilde zwijnen, reeën, vossen, edelherten en soms een das. Na de oversteek van de Apeldoornseweg komen we al snel op landgoed Kernhem. Het landgoed is bijzonder door de beukenlanen, die vanaf het huis Kernhem in verschillende windrichtingen lopen en als zichtlijnen fungeren. In de Doolhoflaan is een vleermuisreservaat ingericht waar de oude beuken uit 1735 zoveel mogelijk in stand gehouden worden als verblijfplaats voor verschillende soorten vleermuizen. Op het laatste stuk van de wandeling lopen we parallel aan het 'kippenlijntje' terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwisselende wandeling

Yvonne van der Haar, 15-12-2019

Heel afwisselende en mooie wandeling. Met de hei in bloei zeker een fantastisch extraatje. Daarom volgend jaar nog een keer!

Prachtige wandeling

Klaske, 18-11-2018

Vandaag de Trage Tocht Ede gelopen. Mooie afwisselende wandeling en uitstekend beschreven. Het vervallen bankje bij nummer 3 in de beschrijving is inmiddels verdwenen.

Mooie afwandeling

Saskia Brandenburg, 29-01-2018

Een mooie wandeling die goed beschreven is, maar ook afwisselend is door de afwisseling in wandelgebied. Onderweg genoeg wildsporen gezien, maar geen herten. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen lopen, maar dan in een ander jaargetijde.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Heidebrouwerij

Nieuwe Kazernelaan 2 (Gebouw 3)

6711 JC Ede

Restaurant Pizza & Pizza

Mauritskazerne Nieuwe Kazernelaan 8

6711 JC Ede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info