Trage Tocht Ellecom

Middachter Bossen, Hagenau en Hof te Dieren

Trage Tocht Ellecom
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Ellecom

 • Startadres:

  bushalte Avegoor, Ellecom
  Zutphensestraatweg
  Ellecom

 • Coördinaten:

  52°1’43” N   6°4’46” E

We maken vanuit Ellecom een mooie wandeling in de glooiende bossen aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom. Wat een stilte en rust, we komen er geen kip tegen. Veel beukenlanen en loofbos, stevige heuvels en brede grindwegen. Over de Oude Arnhemse weg en de Gravensingel lopen we naar de Carolinahoeve, het befaamde pannenkoekenrestaurant midden in de bossen. De route klimt door de Onzalige Bossen naar 70 meter hoogte. We passeren de Vossenbergen en Weversbergen op weg naar het voormalige landgoed Hagenau. Het landgoed ontleent zijn naam aan het in de Elzas gelegen plaatsje Hagenau. Een van de vroegere eigenaren, M.E. Havelaar, gaf het landgoed deze naam omdat hij hier zijn bosbouwopleiding had gevolgd. Het laatste deel van de wandeling gaat over terrein van Hof te Dieren naar de Carolinaberg, het middelpunt van veertien lanen in een stervormig patroon. We dalen weer af naar de Middachterallee en maken nog een ommetje door de bebouwing van Ellecom. Langs de Binnenweg is aan een aantal oude boerderijen nog goed te zien dat het dorp vroeger een agrarisch karakter had.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Ellecom

Wim Donkers, 16-02-2018

Vandaag deze tocht gelopen o.l.v. Rutger en Rob. Dankzij hen en het prachtige weer werd het een onvergetelijk mooie wandeling. Rutger en Rob, nogmaals dank en graag tot een volgende keer.

Reactie op Janet Bosma

Rob Wolfs, 07-02-2018

Bedankt voor de melding Janet. Kon je dan niet verder? Definitief hek of tijdelijk? Hoe heb je het opgelost?

Er staat ineens een hek

Janet Bosma, 07-02-2018

In de routebeschrijving bij punt 4: 'Aan het eind van dit pad rechtsaf...' is een nieuw hek gekomen, voordat je bij het eind van het pad bent.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Witte Huus

Binnenweg 3

6955 AT Ellecom

Pannenkoekenhuis Carolinahoeve

Carolinahoeve 1

6994 JB De Steeg

Restaurant Avegoor

Zutphensestraatweg 2

6955 AG Ellecom

Restaurant De Peerdestal

Zutphensestraatweg 50

6955 AK Ellecom

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info