Trage Tocht Elspeet 2

Elspeter Bos, Elspeter Struiken en Heegse Veld

Trage Tocht Elspeet 2
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Elspeet

 • Startadres:

  kerk Elspeet
  Ds. Kalshovenweg
  8075 AG Elspeet

 • Coördinaten:

  52°17’32” N   5°47’12” E

We maken een afwisselende en stevige Veluwse bos- en heidewandeling aan de oostkant van Elspeet. De tocht gaat door de glooiende bossen van het Elspeter bos, van de Elspeter Struiken en door de bossen van Kroondomein Het Loo. We zijn Elspeet al snel weer uit en we wandelen over een lang recht pad door een prachtig beukenbos. Wie van rust houdt, vindt hier midden op de Veluwe nog échte stilte. Wegen en autoverkeer zijn ver weg. Op de paden zien we talrijke wildsporen. We maken een redelijke kans om wild te spotten. Heideveldjes brengen de nodige afwisseling. De route voert ons langs de Broodberg, de Heesterberg en het Kozakkenveld naar de Hoge Duvel, een woning middenin de bossen. Op het Heegse Veld zien we een bos met dansende eiken. We volgen smalle paadjes over een heideveld in het Trienebos. Het laatste stuk lopen we door een dansend beukenbos terug naar Elspeet. Let op, deze route is tussen de punten 3 en 5 in de routebeschrijving van 15 september tot 25 december niet toegankelijk.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Lin

Rob Wolfs, 12-10-2020

Bedankt voor je reactie, Lin. Ik heb de toegangsbeperkingen ook in de introductietekst gezet.

Let op deel niet toegankelijk

Lin, 07-10-2020

Helaas had ik niet de routebeschrijving tot het eind gelezen. De route loopt deels (tussen punt 3 en 5) door het kroondomein welke van 15 sep tot 25 dec niet toegankelijk is. Zou handig zijn om dit net als bij de trage tocht kroondomein, in de hoofdtekst te zetten. Ik kwam er dus pas in het kroondomein achter. Verder mooie en helaas zeer natte tocht.

Mooie route

Roeland Oudejans-Albers, 05-05-2020

Een mooie route door in ieder geval een groot deel toerisme-luw bosgebied. De geel-blauwe markering die aan het einde van punt 2 staat genoemd staat niet op de kruizing maar een meter of 15 in het pad waar je heen moet. Wij waren er vanuit gegaan dat de markering op de hoek stond, maar zo staat het niet beschreven. Contextueel is de kruizing goed te vinden. Bij punt 4, eerste regel ('na een bocht van rechts') is zo uit mijn hoofd feitelijk meer in de bocht, dan na de bocht. Mooie wandeling! We hebben een jonge vos gezien. We kwamen twee andere wandelaars tegen die ook deze TT liepen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info