Trage Tocht Hoch Elten

Elten, Eltenerberg en Hoch Elten

Trage Tocht Hoch Elten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  's-Heerenberg

 • Startadres:

  Eltener Markt
  Markt
  Elten (D)

 • Coördinaten:

  51°52’19” N   6°9’33” E

We maken net over de grens in het Duitse Montferland een mooie wandeling van bescheiden omvang, maar let op want het is af en toe wel flink stijgen en dalen. De route start op het gezellige Marktplein in Elten met veel horeca. Na een korte passage door een kruidentuin en een klankpark van het St, Martinus Stift verlaten we alweer snel de typisch Duitse bebouwing. Volgt een flink traject door het bos op de Eltenerberg met brede en smalle paden langs kronkelige eikenbomen en enkele imposante beuken. We herkennen de sporen van een oude beek in het bos. Verderop verruilen we het bos voor enkele veldwegen, boerderijen en uiteraard paden langs diverse bosranden. Over een fraaie holle weg met de klinkende naam Kuckucksdahl dalen we de berg af, maar even later klimmen we over een smal paadje de steile heuvel weer op. En dan komen we in het dorp Hoch Elten. Een ware verrassing met Pannenkoekhuys, St. Vituskerk, de 57 meter diepe Drususbron en natuurlijk de prachtige uitzichten ver over het Rijndal. Op het laatste deel van de wandeling dalen we over een mooie veldweg af naar de bebouwing Elten met onderweg opnieuw fraaie panorama's. Na een kleine passage langs de Lindenallee koersen we af op de kerk en het Marktplein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke route

Hera, 18-07-2020

Leuke route, op 6 kilometer even flink 'klimmen', mooie uitzichten op de laatste kilometers.

Kruidentuin Elten

Rob Wolfs, 05-09-2019

Aan het begin van de route is het paadje door de kruidentuin afgesloten. Met behulp van de kaart kun je even om de tuin heen lopen, totdat de beschrijving weer aangepast is.

Wandeling Hoch Elten

Geert Kalsbeek, 04-09-2019

-Poortje bij Kneipp Heilnaturkräutergarten bestaat niet meer, is gebarricadeerd; je komt niet meer door de kruidentuin! -grassig karrenspoor bij A8 kan - per ongeluk - ook eerder genomen worden (tip: noem aantal meters) -na verroest hoogspanningsmast volgt verwarring; 'het bos uit' kan betekenen dat je nog doorloopt tot je helemaal geen bos meer hebt (nu moest je nadat rechts geen bos meer aanwezig was langs het maisveld rechtsaf )ook hier afstand noemen) -even verderop staat: 'Je loopt verderop het bos weer in'; 'verderop' is multi-interpretabel, immers na ongeveer 25 meter kon je het bos weer in gaan, hetgeen niet de bedoeling was. -ik had het gevoel dat ik telkens ietwat in rondjes door het 'sleetse' bos liep (niet echt fraai); van mij mag het rechtstreekser, dan maar minder kilometers -verder een duidelijke bewijzering.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannekoekhuys Hoch-Elten

van-der-Renne-Allee 2a

46446 Hoch-Elten (Duitsland)

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info