Trage Tocht Hoch Elten

Elten, Eltenerberg en Hoch Elten

Trage Tocht Hoch Elten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  's-Heerenberg

 • Startadres:

  Eltener Markt
  Markt
  Elten (D)

 • Coördinaten:

  51°52’19” N   6°9’33” E

We maken net over de grens in het Duitse Montferland een mooie wandeling van bescheiden omvang, maar let op want het is af en toe wel flink stijgen en dalen. De route start op het gezellige Marktplein in Elten met veel horeca. Na een korte passage door een kruidentuin en een klankpark van het St, Martinus Stift verlaten we alweer snel de typisch Duitse bebouwing. Volgt een flink traject door het bos op de Eltenerberg met brede en smalle paden langs kronkelige eikenbomen en enkele imposante beuken. We herkennen de sporen van een oude beek in het bos. Verderop verruilen we het bos voor enkele veldwegen, boerderijen en uiteraard paden langs diverse bosranden. Over een fraaie holle weg met de klinkende naam Kuckucksdahl dalen we de berg af, maar even later klimmen we over een smal paadje de steile heuvel weer op. En dan komen we in het dorp Hoch Elten. Een ware verrassing met Pannenkoekhuys, St. Vituskerk, de 57 meter diepe Drususbron en natuurlijk de prachtige uitzichten ver over het Rijndal. Op het laatste deel van de wandeling dalen we over een mooie veldweg af naar de bebouwing Elten met onderweg opnieuw fraaie panorama's. Na een kleine passage langs de Lindenallee koersen we af op de kerk en het Marktplein.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandelkaart

Bert Lintmeijer, 22-03-2019

Jammer en lastig dat je de wandelkaart niet online kunt bestuderen.

Elten

Wim van Wijk, 10-03-2019

Afgelopen dinsdag 5 maart deze prachtige wandeling gedaan , met schitterende uitzichten (vooral bij de kerk), leuke kronkelpaden , mysterieus huis bij pad A5 en hier en daar pittige klimmetjes. voldoende bankjes om te lunchen, en perfect beschreven Zeer aan te bevelen

Een stukje buitenland vlak bij Nederland

Petra, 03-01-2019

Eind november heb ik deze wandeltocht gelopen. Er waren nog net voldoende herfstkleuren om van te genieten. Ik ben zelf opgegroeid aan de andere kant van de grens, dus ik heb veel gewandeld en gefietst in deze omgeving. Toch wist de route mij nog te verrassen door niet de meest voor de hand liggende, maar wel heel mooie paadjes te kiezen. Met name het stuk achter de Elterberg kende ik niet, maar is de moeite waard met afwisselend bos en glooiende velden. Helaas was de 'Blick ins Rheintal' even zoek vanwege de mist, maar dat mocht de pret niet drukken.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannekoekhuys Hoch-Elten

van-der-Renne-Allee 2a

46446 Hoch-Elten (Duitsland)

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info