Trage Tocht Hoge Veluwe

Otterlose Zand en De Plijmen

Trage Tocht Hoge Veluwe
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Otterlo

 • Startadres:

  Nationale Park De Hoge Veluwe, ingang Otterlo
  Houtkampweg 9
  6731 AV Otterlo

 • Coördinaten:

  52°6’12” N   5°47’10” E

We wandelen vanuit de ingang Otterlo over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is uniek door de combinatie van natuur en cultuur. Het uitgestrekte natuurgebied bestaat voor ongeveer de helft uit naald- en loofbos en voor de andere helft uit open terrein: heidevelden, ruige grasvlakten, moeras, ven en stuifzand. In het park leven veel reeën, vossen, wilde zwijnen, edelherten, moeflons en dassen. We gaan over het Otterlose Zand en door naalbossen richting Jachthuis Sint Hubertus. De zandpaden zijn hier mul, dus het is redelijk zwaar lopen. Na een fraaie passage langs vijvers en graslanden vervolgen we over een lang en heuvelachtig slingerpad in de richting van het Parkpaviljoen. We lopen over een mooie beukenlaan en tussen twee stenen zuilen door naar de rand van het uitgestrekte Pampelse Zand. Hier volgen we een deel van het landschappenpad. Langs de begraafplaats, restanten van een nooit afgebouwd museum en drie hoge beelden van Henry Moore. Het laatste deel van de route gaat door het mooie eikenbos De Plijmen terug naar de ingang Otterlo. En wie er onderweg geen zin meer in heeft, kan op diverse plekken een witte fiets pakken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Hoge Veluwe TT

Fred de Zwaan, 22-09-2020

Bij punt 1 voor-laatste zin m.z. 'En direct daarna bij paaltje 427 links aanhouden op Y-splitsing.' en vanaf punt 5 bij de 2 stenen zuilen is de route tijdens de bronsttijd afgesloten tot aan het Kröller-Müller museum. Hiervoor moet je nu vanaf begin van punt 5 de route-aanduiding met oranje-stip rechtsaf volgen tot aan het museum (is wel wat moeilijk te volgen. Evt. info bij het Museon. Verder is het een prima maar wel pittige wandeling.

TT Hoge Veluwe

Rob Wolfs, 02-06-2020

Deze route is flink onder handen genomen. Fietspaden zijn vervangen door wandelpaden. Nu langs de rand van het Pampelse Zand over een deel van het landschappenpad. Tekst en kaarten zijn weer bij de tijd.

Fout in routebeschrijving

Mariette Klein, 10-05-2020

Op 9 mei liepen we deze route. Het ging fout na paaltje 559, waar we rechtsaf gingen over smaller bospad. De volgende routestap was niet vindbaar ('kruising, pal voor paaltje 559 schuin rechtsaf'). Het paalnummer 559 wordt dan een 2de genoemd. Dit kan natuurlijk niet kloppen als het unieke nummers zijn. Jammer, want het was tot dat moment een mooie route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Waldhoorn

Dorpsstraat 2

6731 AT Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info