Trage Tocht Hulst

Vestingwal, liniedijken en oude spoorlijn

Trage Tocht Hulst
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Hulst

 • Startadres:

  bushalte Van de Maelstedeweg, Hulst
  Van de Maelstedeweg
  4561 GT Hulst

 • Coördinaten:

  51°16’34” N   4°3’9” E

We maken een stevige wandeling vanuit het vestingstadje Hulst door Zeeuws-Vlaamse polders en net over de grens in kleinschaliger landschap. Om Hulst is in de Tachtigjarige Oorlog flink gestreden. Om beurten werd de vesting door de Spanjaarden en de Hollandse opstandelingen ingenomen. Vanaf het startpunt zie je de imposante vestingwal al liggen. We volgen het onverharde pad over de wal en de bastions en genieten van het zicht op de malle toren van de Willibrordusbasiliek, het stadhuis en de tuintjes binnen de wal. Buiten het stadje zoeken we de Linie van Communicatie op. Via deze kaarsrechte, groene dijk bereik je voormalig Fort Moerschans. We volgen het onverharde pad nog een eindje en nemen dan de vervelende Kijkuitstraat voor lief. Eenmaal bij de langgerekte kreek 'Zestigvoet' heb je als wandelaar niets meer te klagen. We houden een mooie grasweg langs de slingerende dijk in de Kieldrechtpolder aan. Niet veel verder bereik je op de Belgische grens een waterlinie van latere datum. De liniedijk en het fort verderop werden gebouwd ná de Tachtigjarige Oorlog en waren een belangrijke schakel in de zogenaamde Bedmarlinie, genoemd naar de markies van Bedmar, bevelhebber van de Spaanse troepen in Vlaanderen. We passeren het fort en komen in een intiemer landschap, met kleine weitjes en bosjes. Je doorkruist de verrassende Clingse Bossen en wandelt richting Hulst over de voormalige spoorlijn vanaf Sint-Niklaas. Nog zo'n prachtig groen lint, dat de wandeling helemaal af maakt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info