Trage Tocht Kampina

Dal van de Beerze en Kampina

Trage Tocht Kampina
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Oisterwijk

 • Startadres:

  parkeerplaats Natuurmonumenten, Logtsebaan Oirschot
  nabij Logtsebaan 1
  5688 LN Oirschot

 • Coördinaten:

  51°32’34” N   5°16’18” E

We maken tussen Boxtel en Oisterwijk een prachtige wandeling rond het uitgestrekte natuurgebied Kampina. De route start bij een parkeerplaats langs het dal van de Beerze. We hebben hier mooi uitzicht over de kronkelende beek en op de natte grasvlakte waar steeds meer verschillende vogels zijn te zien. Langs de rand van een dicht moerasbos lopen we in de richting van het Winkelsven, waar we in de lente worden getrakteerd op fraaie kikkerconcerten. Op onze tocht over de Kampina komen we nog langs het Belversven, het Palingven en het Meeuwenven. Bij het gehucht Roond genieten we even van het Brabantse coulisselandschap met een paar mooie langgevelboerderijen. Over een Kerkenpad vervolgt de route naar de open vlakte met weidse uitzichten. Op het laatste deel wandelen we weer door een verruigd boerenlandschap, we passeren de Beerze nog een keer en langs de rand van het beekdal met zicht op oude hooilanden keren we terug naar de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Kampina

Anke Schuitema, 15-09-2018

Prachtige wandeling met afwisselend landschap! Bij knooppunt 9 fout gelopen; de aanduiding " rechtdoor" is lastig bij een v splitsing, beter is " "links aanhouden"

Reactie

José van Bommel, 17-07-2017

Vandaag deze mooie wandeling gelopen. Heerlijk rustig met veel afwisseling in het landschap. Een aanrader voor echte natuurliefhebbers.

Wat een rust!

Alex Buis, 25-05-2015

Een prachtige wandeling langs vennetjes en door bos, hei en een halfopen landschap. En vooral heerlijk rustig, alsof het landschap onder een stolp was gezet. Misschien lag het aan het weer, maar achteraf bleek dat ik jaren geleden precies diezelfde ervaring had toen ik hier het Pelgrimspad liep.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info