Trage Tocht Kolham

Duurswold, 't Roegwold of Westerpolder

Versiedatum: 13-04-2024

Trage Tocht Kolham
10 KM
Start:

Driesprong Hoofdweg, Eikenlaan , Kolham

Details

We maken een mooie wandeling in de waterrijke omgeving van het Groningse Kolham, nog nét onder de rook van Hoogezand. Duurswold of Woldstreek is de overkoepelende naam voor het ruime omringende gebied. De Westerpolder is samen met Woudbloem's Ae en het Dannemeer onderdeel van 't Roegwold dat wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De Westerpolder ligt op zand en is relatief droog.
Sinds 2002 zijn de voormalige landbouwgronden van Westerpolder in gebruik als natuurgebied. In de Westerpolder hebben de eentonige graslanden plaatsgemaakt voor ruige vlaktes. Hier komen nu mooie bloeiers voor als goudknopje en rietorchis, en vogelsoorten als de roodborsttapuit en kleine karekiet. Halverwege deze wandeling komen we bij een uitkijktoren met weids uitzicht over het natte moerasland en de open vlaktes. Grote kans dat je hier de Herefordkoeien of Groninger blaarkoppen ziet grazen. Op het eerste deel van de wandeling lopen we het dorp uit en door een bijzonder bosje met hoge bomen naar de voormalige landbouwpolders nu een paradijsje voor wandelaars, fietsers en ruiters. We wandelen grotendeels over onverharde graspaden langs brede watergangen en rietvlaktes, maar ook langs struweel en door open graslanden. En we genieten van de rust, ver weg van de hectiek.


Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

TT Kolham

Rob Wolfs, 13-04-2024

Trage Tocht Kolham is nagelopen en gecontroleerd. Een paar puntjes op de i in de routebeschrijving en verder was alles nog in orde Met dank aan Tamara...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info