Trage Tocht Laag Keppel

Landgoederen Keppel, Enghuizen en Hagen

Trage Tocht Laag Keppel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Laag-Keppel

 • Startadres:

  zorghotel De Gouden Leeuw
  Rijksweg 91
  6998 AG Laag-Keppel

 • Coördinaten:

  51°59’46” N   6°13’30” E

We maken een mooie wandeling tin de Achterhoek tussen Langerak en Hoog Keppel op de rand van bos en boerenland. We lopen over een smal wandelpaadje langs een zijarm van de Oude IJssel, waar het prachtige en statige kasteel Laag Keppel op een eilandje ligt. Aan de overkant van de provinciale weg wandelen we eigenlijk steeds in een langgerekte cirkel om de Kruisbergse bossen heen. De bossen liggen gedeeltelijk op oude rivierduinen. Die ontstonden toen lang geleden de Oude IJssel zich dieper insneed in het landschap en het omliggende gebied droger werd. De wind kreeg vat op het zand en vormde heuvels die soms wel tien meter boven de omgeving uitkwamen. Op landgoed Enghuizen komt de wandeling langs een huis met de vreemde naam Jena. Landgoedeigenaar Van Heeckeren diende in het leger van Napoleon en vernoemde dit huis als eerbetoon naar één van de veldslagen die door het Franse leger in Rusland waren gewonnen. Op de terugweg lopen we over een historische handelsweg, de Hessenweg die een schakel vormde in de route tussen Doesburg en Zelhem. Het laatste stuk van de route gaat over het prachtige smalle Doesburgse voetpad tussen de velden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fantastisch

Saskia Bos, 08-05-2020

Wat een prachtige wandeling! Rustig met twee keer mooie vennen, prachtige plekken om even te pauzeren. Heel mooi zicht op het kasteel. Echt een tocht om eens te herhalen.

Een mooie herfstwandeling

Saskia Brandenburg, 09-10-2016

Een mooie herfstwandeling die goed beschreven is. Onderweg kom je langs een mooi kasteel. Tevens zijn er onderweg oude boerderijen te zien. Daarnaast diverse paddenstoelen gezien. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.

Laag Keppel

Wilco, 03-05-2015

Op 3 mei heb ik op een zonnige lentemiddag deze route gelopen en was aangenaam verrast. Vooral het laatste stuk van de route is erg mooi het Doesburgs voetpad maar het lange stuk over de Hessenweg levert ook prachtige plaatjes op! Al met al wederom genoten en de omschrijving klopt als n bus!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Horeca

Camping Jena

Rozegaarderweg 7

6999 DW Hummelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info