Trage Tocht Leusveld

Landgoed Groot Engelenburg en Zaaibroek

Trage Tocht Leusveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Eerbeek

 • Startadres:

  De Brugkabouter
  Brummenseweg 16
  6961 LR Eerbeek

 • Coördinaten:

  52°5’43” N   6°5’20” E

We maken een mooie wandeling tussen Brummen en Dieren, een gebied dat bij de meeste wandelaars over het algemeen niet zo erg bekend is, maar niet terecht. Het is een intiem en kleinschalig coulisselandschap. Grote kans dat je reeën tegenkomt of dat je buizerds in de lucht ziet of hoort 'miauwen'. Leusveld is vanouds een nat, venig gebied. Dat is goed te zien aan de vele rabatten in het bos: greppels die gegraven werden om het gebied te ontwateren. Op de verhoogde stukken grond kon dan toch bos gaan groeien. Door de sterke afwatering van de landbouwgronden in de omgeving zijn de greppels nu vaak droog komen te staan. Natuurmonumenten werkt aan de vernatting van het natuurgebied. Bij de Uutkiek hebben we mooi zicht op de Vogelplas. Na een pauze bij Uitspanning De Vroolijke Frans vervolgt de tocht over landgoed Groot Engelenburg. Op het laatste deel van de route wandelen we over fraaie eikenlanen tussen de velden naar het Apeldoorns Kanaal. Een stukje langs het kanaal en de onverharde Elzenweg brengt ons terug naar de Brugkabouter.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afwissselende wandeling

Saskia Brandenburg, 21-05-2017

Op 21 mei 2017 hebben wij deze mooie afwisselende wandeling gelopen. Onderweg hebben wij twee reeën, drie buizerds, een haas en drie ooievaars gezien. De wandeling is zeer goed beschreven. Het huis Leusveld hebben wij niet gezien. Bij de uitspanning Vroolijke Frans hebben wij heerlijke appeltaart gegeten. Een wandeling die wij zeker nog een keer zullen gaan lopen.

TT Leusveld

Rob Wolfs, 01-01-2015

Deze route is in het veld gecontroleerd. Routebeschrijving is aangepast en up-to-date.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Vrolijke Frans

Knoevenoordstraat 51

6971 LH Brummen

De Brugkabouter

Brummenseweg 16

6961 LR Eerbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info