Trage Tocht Lunteren

Lunterse Buurtbos en Goudsberg

Trage Tocht Lunteren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Lunteren

 • Startadres:

  station Lunteren
  Stationsstraat
  6741 DH Lunteren

 • Coördinaten:

  52°5’6” N   5°37’26” E

We wandelen vanaf het station al snel het Lunterse Buurtbos in. De notarissen van de Ham en Dinger hebben beiden een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het bos aan het begin van de 20e eeuw. Op verschillende plaatsen in het bos worden ze nu nog geëerd met een eigen boom of bank. Het bos is afwisselend door de glooiingen en de padenstructuur. De paden hebben de vorm van een twijg met bladeren. Bovenop een heuvel staat uitzichttoren De Koepel. Mede dankzij de inspanningen van de vereniging ´Vrienden van het Luntersche Buurtbos´ kon de koepel, na een opknapbeurt in 1982, worden opengesteld. De route vervolgt langs de randen van het boerenland van de Driesprong en langs de rand van natuurgebied het Wekeromse Zand. We passeren de Celtic Fields en de Germaanse Put. Dan duiken we de bossen weer in om uit te komen bij het zogenaamde Middelpunt van Nederland. Niet echt het middelpunt, maar toch mooi die grote steen. Langs de randen van de Goudsberg met prachtige uitzichten over het glooiende boerenland keren we terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Lunteren

Jan Siemonsma, 21-11-2020

Op 5 november 2020 deze mooie tocht gewandeld. Enige onduidelijkheid in de route vanaf de Uitkijktoren naar het akkerbouwgebied. Hierbij mijn verslag en foto's: www.jansiemonsma.nl/335118339

TT Lunteren

Rob Wolfs, 17-10-2020

Met dank aan Fred den Hertog is de routebeschrijving aangescherpt en nu weer actueel.

Briljantje

Fred Den Hertog, 15-10-2020

Een hele mooie afwisselende wandelroute met meerdere interessante bezienswaardigheden. We liepen wat extra om de knelpunten rond de Koepel weg te nemen. Was wel even zoeken, mogelijk wat oude tekst blijven hangen bij een correctie. Hopelijk kan dit stuk nu weer zonder problemen gelopen worden. Wij vonden het stuk Hoge Valksweg wat druk en 2,5 km rechte weg wat lang. Wie weet verrast Rob ons in de toekomst met wat nieuwe stukjes links of rechts van deze weg. Ondanks vorenstaande een super mooie wandelroute en zeker gaan lopen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Hotel-restaurant De Lunterse Boer

Boslaan 87

6741 KD Lunteren

Pannenkoekenhuis Uilenbos

Beukenlaan 11

6741 KB Lunteren

Restaurant De Goudsberg

Hessenweg 85

6741 JP Lunteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info