Trage Tocht Lunteren

Lunterse Buurtbos en Goudsberg

Trage Tocht Lunteren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Lunteren

 • Startadres:

  station Lunteren
  Stationsstraat
  6741 DH Lunteren

 • Coördinaten:

  52°5’6” N   5°37’26” E

We wandelen vanaf het station al snel het Lunterse Buurtbos in. De notarissen van de Ham en Dinger hebben beiden een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het bos aan het begin van de 20e eeuw. Op verschillende plaatsen in het bos worden ze nu nog geëerd met een eigen boom of bank. Het bos is afwisselend door de glooiingen en de padenstructuur. De paden hebben de vorm van een twijg met bladeren. Bovenop een heuvel staat uitzichttoren De Koepel. Mede dankzij de inspanningen van de vereniging ´Vrienden van het Luntersche Buurtbos´ kon de koepel, na een opknapbeurt in 1982, worden opengesteld. De route vervolgt langs de randen van het boerenland van de Driesprong en langs de rand van natuurgebied het Wekeromse Zand. We passeren de Celtic Fields en de Germaanse Put. Dan duiken we de bossen weer in om uit te komen bij het zogenaamde Middelpunt van Nederland. Niet echt het middelpunt, maar toch mooi die grote steen. Langs de randen van de Goudsberg met prachtige uitzichten over het glooiende boerenland keren we terug naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Verrassend mooie route!

Petra Eigenraam, 27-02-2021

Op 21 februari 2021 deze tocht hardgelopen. Met een klein uitstapje naar het Wekeromse Zand. Wat een mooie route, zelfs nog zonder blaadjes aan de bomen. Mooie zandwegen tussen de weilanden door, afgewisseld met bossen. En ook niet onbelangrijk: waar Nederland op de bekende plekken vanwege het weer (19graden!!) vandaag overvol was, was dat hier totaal niet. Echt genieten dus!

Prachtige tocht!

Titia_k, 06-02-2021

Wat een prachtige en gevarieerde TT! Eentje om nog eens te lopen in ander jaargetijde, of als de toren open is. Een verheldering: wandelpaaltje 27 heet 55 van de kant waarvan je komt - maar door de heldere routebeschrijving kan je bijna niet verkeerd lopen.

Trage Tocht Lunteren

Jan Siemonsma, 21-11-2020

Op 5 november 2020 deze mooie tocht gewandeld. Enige onduidelijkheid in de route vanaf de Uitkijktoren naar het akkerbouwgebied. Hierbij mijn verslag en foto's: www.jansiemonsma.nl/335118339

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Hotel-restaurant De Lunterse Boer

Boslaan 87

6741 KD Lunteren

Pannenkoekenhuis Uilenbos

Beukenlaan 11

6741 KB Lunteren

Restaurant De Goudsberg

Hessenweg 85

6741 JP Lunteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info