Trage Tocht Lunteren

Lunterse Buurtbos en Goudsberg

Trage Tocht Lunteren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Lunteren

 • Startadres:

  station Lunteren
  Stationsstraat
  6741 DH Lunteren

 • Coördinaten:

  52°5’6” N   5°37’26” E

We wandelen vanaf het station al snel het Lunterse Buurtbos in. De notarissen van de Ham en Dinger hebben beiden een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het bos aan het begin van de 20e eeuw. Op verschillende plaatsen in het bos worden ze nu nog geëerd met een eigen boom of bank. Het bos is afwisselend door de glooiingen en de padenstructuur. De paden hebben de vorm van een twijg met bladeren. Bovenop een heuvel staat uitzichttoren De Koepel. Mede dankzij de inspanningen van de vereniging ´Vrienden van het Luntersche Buurtbos´ kon de koepel, na een opknapbeurt in 1982, worden opengesteld. De route vervolgt langs de randen van het boerenland van de Driesprong en langs de rand van natuurgebied het Wekeromse Zand. We passeren de Celtic Fields en de Germaanse Put. Dan duiken we de bossen weer in om uit te komen bij het zogenaamde Middelpunt van Nederland. Niet echt het middelpunt, maar toch mooi die grote steen. Langs de randen van de Goudsberg met prachtige uitzichten over het glooiende boerenland keren we terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route

Tamara Ammerlaan Ammerlaan, 29-12-2019

Bedankt voor je reactie ? Nu ik t kaartje nog eens goed bekijk denk ik dat we niet naar de Koepel ( toren) hadden mieten lopen maar ervoor langs. En dan klopt t wel als je linksaf moet ... denk ik. Want wij zijn naar de toren toegelopen en daar links om de toren gelopen en daar dus een pad links ingegaan ( eerst nog een ander pad) en als je dan aan y eind weer linksaf gaat kom je uiteindelijk weer bij de Koepel uit. Dus loop je een rondje. Ik ga m van de zomer nog een keer lopen. En dan hopenlijk goed en alles bij licht ipv t laatste stuk in t donker te moeten lopen ? Groetjes Tamara

Reactie op Tamara

Rob Wolfs, 27-12-2019

Beste Tamara, vervelend dat je de route niet goed kon volgen bij de Koepel. De route is onlangs gecontroleerd en verbeterd. Ik heb mijn best gedaan om ter plekke de beschrijving zo duidelijk mogelijk te maken. Maar het blijft soms lastig in bos. Het enige wat echt helpt, is tevens gebruik maken van de gratis gpx-track in een kaartapp op je mobiel.

Trage tocht Lunteren

Tamara Ammerlaan Ammerlaan, 27-12-2019

Op zich een heel mooie wandeling maar bij de Koepel zijn wij 3 x verkeerd gelopen. Iedere x liepen we in een rondje weer naar de Koepel terwijl we toxh echt de andere kant op moesten. Er staat links langs de Koepel en dan 1e snelle paadje links, dot pad daalt flink af. ( ongeveer se tekst) wij hebben t op 3 verschillende manieren gelopen maar zijn op een gegeven moment kaar via t kaartje en Google Maps weer via enorme omweg op de route terecht gekomen maar pas bij de Schaffelaarsweg ( als ik t nog goed onthouden heb. ) Heel jammer, ook verderop de route toen t inmiddels al flink donker was ( onze inschattingsfout) misten we een afslag en hebben we besloten om vanaf de weg maar t fietsknopenpunt te gaan volgen ... zodoende gelukkig t station weer gevonden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Hotel-restaurant De Lunterse Boer

Boslaan 87

6741 KD Lunteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info