Trage Tocht Mheer

Reijmerstok en Terlinden

Trage Tocht Mheer
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Mheer

 • Startadres:

  Sint-Lambertuskerk, Mheer
  Dorpsstraat 2
  6261 NJ Mheer

 • Coördinaten:

  50°46’49” N   5°47’30” E

We maken een mooie wandeling in het Zuidlimburgse heuvelland vanuit Mheer vlakbij de grens met België. Mheer heeft een fraaie kerk en een bijzonder kasteel. De Sint Lambertus kerk werd gebouwd door Cuypers in 8176-1881. Het is een neogotische kruiskerk die op de hoogste plek in het dorp staat. Het kasteel van Mheer bestond al in de 14e eeuw. De adellijke familie De Loï is sinds 1668 eigenaar en bewoner van dit landgoed. In de 17e eeuw werd het kasteel verbouwd en in de 20e eeuw werd het complex uitgebreid met een vleugel en werden de topgevels voorzien van trapgevels. Ook een achthoekig traptorentje werd aangebouwd. We lopen op deze wandeling grotendeels over veldwegen op de hoogvlakte langs boerenland, maar ook wel weer over enkele holle wegen en door kleine bosjes. We mijden de toeristische plaatsen, maar komen juist door de wat meer bescheiden en daarom misschien juist wel zo bijzondere plaatsen Banholt, Reijmerstok en Terlinden. Opvallend zijn de bijna on-Nederlandse vakwerkhuizen in dit grensgebied.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 30-05-2020

Bedankt, Marijke. Ik heb de genoemde punten aangepast.

Verbeterpuntjes

Marijke Claus, 29-05-2020

Op 25 mei 2020 deze (weer) heerlijke wandeling gemaakt. Er zijn een paar puntjes in de routebeschrijving die aangepast kunnen worden. Bij punt 1 staat het bordje 'Stiltegebied' nu bij ingang van 'het eerste pad schuin naar rechts het bos in' (regel 3-4). Dus niet meer bij regel 5-6. Punt 2: ter verduidelijking bij regel 4 na 'onverharde weg.' : Pad naar links negeren. Punt 3: regel 2, Reijmerstokkerstraat moet zijn Reijmerstokkerdorpsstraat. Groet, Marijke

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Quanten

Dorpsstraat 3

6261 NH Mheer

De Zeute Aardbei

Provinciale weg 5a

6255 NV Terlinden-Noorbeek

Taverne In de Smidse

Dorpsstraat 29

6261 NH Mheer

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info