Trage Tocht Ootmarsum

Walhalla voor wandelaars

Trage Tocht Ootmarsum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Ootmarsum

 • Startadres:

  parkeerplaats Kuiperberg
  Almelosestraat
  7631 CD Ootmarsum

 • Coördinaten:

  52°24’26” N   6°53’6” E

De omgeving van Ootmarsum is on-Nederlands (mooi). Als de Zuid-Limburgse heuvels het ultieme wandelparadijs zijn, dan is dit meest oostelijke stukje van Twente toch minstens een ‘walhalla voor wandelaars’. En daar zijn zeker vier motieven voor aan te voeren. Allereerst het glooiende landschap, dat zorgt voor steeds weer wisselende perspectieven en fraaie panorama’s. Ten tweede de grote hoeveelheid onverharde wegen en paden, die een onbekommerde en rustige wandeling garanderen. Op de derde plaats komt de aangename variatie van een kleinschalig landschap met bosjes, houtwallen, beken, boerderijen, weilanden en akkers. En last, but not least biedt het Wandelnetwerk Twente sinds 2006 een keur aan uitgelezen wandelroutes. Het systeem werkt simpel. Op ieder startpunt staat een informatiepaneel met de gemarkeerde rondwandelingen in de directe omgeving. Voor elke wandelaar wat wils. Deze wandeling schakelt een aantal van die routes aan elkaar tot een langere ronde.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Ootmarsum

Rob Wolfs, 13-07-2020

Deze route is gecontroleerd en deels aangepast. In het Springendal lopen we nu langs de bronvijver en langer langs de beek. Tekst en kaarten zijn nu weer bij de tijd.

Inderdaad een wandelwalhalla!

Frank van der Meer, 18-05-2020

Prachtige Trage Tocht in het uiterste oosten van Twente, vlakbij de Duitse grens. Hier vind je volgens routemaker Rob Wolfs 'een walhalla voor wandelaars'. En ik geef hem gelijk. Glooiend boerenland, gevarieerde bossen, rustige paadjes. En vooral: het bijzondere Springendal, waar glasheldere beekjes ontspringen. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttootmarsum

Sfeervol

Petra, 03-01-2019

Net voor de kerst deze route gelopen. Ootmarsum blijft natuurlijk een prachtige wandelomgeving, en deze route is daarop geen uitzondering. De route loopt grotendeels door een lichtglooiend coulissenlandschap. Er zijn twee kersen op de wandeltaart: de ene is het prachtige Springendal, met beekjes en sprengen, en de tweede is het sfeervolle dorpje Ootmarsum. Dat ligt net voor het einde van de route, wat natuurlijk een prima plek is voor een versnapering in een van de vele horecagelegenheden. Wij troffen daar ook nog een kerst-kunstmarkt aan, maar dat geluk zal niet iedereen hebben.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Erve Höwerboer

Oldenzaalsestraat 40

7631 CV Ootmarsum

Gasterij De Weemhof

Smithuisstraat 2b

7631 GH Ootmarsum

Theehuis Engels Tuin

Hazelrot 3

7631 BK Ootmarsum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info