Trage Tocht Ossendrecht Volksabdij

Kleine Meer, Staartse Duinen en Kortenhoeff

Trage Tocht Ossendrecht Volksabdij
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ossendrecht

 • Startadres:

  Natuurpoort De Volksabdij
  O.L.V. Ter Duinenlaan 199
  4641 RM Ossendrecht

 • Coördinaten:

  51°24’31” N   4°20’25” E

We maken een mooie boswandeling op de Brabantse Wal vanaf Natuurpoort De Volksabdij bij Ossendrecht. De abdij is tegenwoordig een prima hotel, met restaurant en informatiecentrum: een historische plek zo midden in de natuur. De loof- en dennenbossen maken hier deel uit van het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide en zijn verrassend afwisselend. Bijzonder is de lange bomenlaan Grote Meer die omzoomd is door grote en hoge rododendronstruiken. In de flink geaccidenteerde stuifduinenbossen van de Staartse Heide en Duinen slalommen we heuveltje op en heuveltje af. En onderweg lopen we ook regelmatig langs graslanden, droge en natte heideveldjes en verschillende kleine en grote vennen. Even wandelen we pal op en rond de Belgische grens. Op het laatste deel van de route komen we door het natuurgebied Kortenhoeff, een halfopen glooiend ruig landschap dat begraasd wordt door een grote schaapskudde. Ook hier passeren we drie grote vennen, het Wasven, het Bronven en het Akkerenven. Tot 1950 heette Kortenhoeff nog de 'Hoogerheidsche Plantage' en na diverse pogingen om het gebied te exploiteren is het nu in veilige handen bij Staatsbosbeheer.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht ossendrecht volksabdij

Joop Huiskens, 15-09-2018

je plaatst punt 2 op N51.40391? E4.35468?. maar punt 2 is op de oversteek van Abdijlaan (N51.40378? E4.34261? Eigenlijk vind ik het stuk tussen Abijlaan en de grens met België (bij knooppunt 30) maar een saai stuk - lange rechte en brede zanderige wegen - ruiterpaden. Het andere deel van de wandeling was wel mooi

Trage Tocht Ossendrecht Volksabdij

Jean Verschaeren, 23-06-2018

Wandeling op 21 juni gedaan.Zeer mooi en afwisselend,tevens gemakkelijk te volgen. Enkel wat moeilijk begin om te parkeren wanneer je de sluikwegen naar de volksabdij niet kent. Tevens voor fotoliefhebbers een aanrader.

Routecontrole

Jean Verschaeren, 20-06-2018

Aangezien deze wandeling in onze achtertuin ligt zullen wij deze op 21/06/2018( begin van de zomer) eens stappen met onze steeds vrolijke vierpoter!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bungalowpark Familyland

Groene papegaai 19

4631 RX Hoogerheide

Natuurpoort De Volksabdij

O.L.V. Ter Duinenlaan 199

4641 RM Ossendrecht

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info