Trage Tocht Ouddorp

Kwade Hoek, de Enden en Oostduinen

Versiedatum: 12-03-2024

vloed en storm 21-10-2021vloed en storm 21-10-2021vloed en storm 21-10-2021vloed en storm 21-10-2021Hier start de wanding. Eerst water getijde controleren. Bij vloed zijn hele  stukken  niet begaanbaar zonder nat te worden. Het is daar geweldig.  Maar kijk uit bij vloed en storm met springtij.
13 KM
Start:

parkeerterrein de Kwade Hoek, Goedereede

Details

We maken een prachtige wandeling op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee in de Duinen van Goeree. Het is een uitgestrekt duingebied waar stuifduinen, slikken, schorren, brede stranden en bosjes elkaar afwisselen. We lopen een rondje in de randzone van de Kwade Hoek, waar de zee nog steeds aanwezig is. Het gebied is bij de Deltawerken buitendijks gebleven. In de winter stroomt het zoute water via geulen en kreken ver de Kwade Hoek in. Hier vinden we bijzondere zoutminnende planten als zeekraal, zeeaster en lamsoor. De zeekraalvelden kleuren in het najaar prachtig rood. We lopen langs een slufter naar een fraai wandelpad met uitzicht op lage duinen, ruige rietvelden en de zee met de imposante Maasvlakte aan de horizon. We komen aan de rand van Ouddorp bij strandcafé De Zeester, waar het goed toeven is. We vervolgen onze route door de Enden, een nieuw natuurgebied tussen de buitenduinen en de Middelduinen. Vroeger werden hier aardappelen en uien verbouwd. Nu lopen er Exmoorpony's rond die het duin openhouden. In de meer open en brede Oostduinen lieten de boeren eeuwenlang hun vee grazen. Nu is het een waterwingebied met droge duingraslanden. We genieten volop van de afwisseling van de verschillende duinlandschappen, de vele planten en bloemen als duindoorn, heest en hop. Ook de vogelliefhebber komt aan zijn trekken. Op het eind van de wandeling kunnen we bij het uitzichtpunt nog een keer de Kwade Hoek overzien.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Broedseizoen: Tussen 2 en 3 niet toegankelijk in de periode van 15 maart tot 16 juli in verband met broedseizoen strandplevier. Op basis van de kaart zijn er ter plekke voldoende alternatieven te vinden.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Bloeiende orchideeën bij de vleet

Marina Wijnands-Gerritsen, 19-05-2024

Wat een prachtige wandeling! Zeker in dit seizoen met zoveel bloemen. Van piepklein tot grote schermen vlierbloesem. Vooral de vele orchideeën waren...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info