Trage Tocht Overasselt

Valenberg, Het Broek en Boskant

Trage Tocht Overasselt
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Overasselt

 • Startadres:

  restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick
  St. Walrickweg 5
  6611 KG Overrasselt

 • Coördinaten:

  51°46’55” N   5°47’48” E

We maken een bijzonder rustige wandeling onder de rook van het drukke recreatiegebied Overasseltse en Hatertse Vennen. De route begint weliswaar bij het bekende en meestal drukke Sint Walrick, maar duikt al snel de stillere delen van het bos in. Meest typerend voor deze tocht is wel dat we grotendeels op de rand van bos en boerenland wandelen. Steeds volgen we paadjes langs de bosranden en tussen de velden. Met als topper het lange boerenwandelpad door het Overasseltse Broek. Langs water en fraaie heggetjes die door een vereniging voor agrarisch natuurbeheer zijn aangelegd om het pad extra aantrekkelijk te maken. Aan het eind van de wandeling komen we langs boerderij De Schatkuil, met zelfbedieningsterras en gespecialiseerd in producten met blauwe bessen. De wandeling eindigt weer bij Sint Walrick. Aan de overzijde van de Hessenbergseweg ligt de bekende kapelruïne, vanaf de parkeerplaats loop je er zo naar toe. Bewonder de lapjes aan de 'koortsboom' bij de kapel, het verhaal gaat dat hiermee koorts wordt afgebonden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Overasselt

Rob Wolfs, 22-08-2020

Bedankt voor alle meldingen over het dichtgegooide pad. We gaan binnenkort op pad om de route aan te passen.

Trage Tocht Overasselt

Tom Langen, 22-08-2020

Vandaag 22-8-2020 de tRage Tocht Overasselt gelopen. Een mooie tocht met een heerlijke horecaplek De Nieuwe Schatkuil. In de beschrijving zit één moeilijkheid. Bij 5 het smalle overgroeide bospaadje naar rechts is bijna helemaal dichtgegroeid. Het is nog (zeer moeilijk) te vinden en ook te lopen. Wel voorzichtig zijn. Het komt uit op een iets beter paadje dat met vele boomstammetjes min of meer gebarricadeerd is. Aan het einde bij de asfaltweg blijkt dat je door een kwetsbaar gebied bent gelopen waar je eigenlijk niet mag lopen. Tocht die zeer de moeite waard is.

2 hindernissen....

Odiel Kranendonk, 30-07-2020

Gisteren uw prachtige tocht gewandeld en er enorm van genoten. Toch twee opmerkingen: 1. bij punt 4 waar geschreven staat: bij een hek van gaas (dat rond een heuvel staat) rechts aanhouden is de situatie toch onduidelijk. Alleen dankzij onze Garmin kwamen we goed uit. 2. Bij punt 5 staat geschreven: Let op: vlak voor het einde van het bos neem je een smal paadje naar rechts, een beetje overgroeid. Dat paadje is nu totaal onbegaanbaar geworden. De begroeiing is meer dan manshoog en op de bodem liggen allemaal berkenstammetjes en je kan dar zomaar een ongeluk krijgen. Wij zijn daarom iets eerder een pad ingeslagen, maar dat bleek een kwetsbaar gebied en eigenlijk dus verboden om in te lopen. Toch was het een fijne tocht, met leuk al die kleine paadjes. Een mooie afwisselende tocht. Smaakt naar meer. Groet, Odiel met man en vriendin

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick

St. Walrickweg 5

6611 KG Overrasselt

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info