Trage Tocht Overasselt

Valenberg, Het Broek en Boskant

Trage Tocht Overasselt
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Overasselt

 • Startadres:

  restaurant-pannenkoekhuis Sint Walrick
  St. Walrickweg 5
  6611 KG Overrasselt

 • Coördinaten:

  51°46’55” N   5°47’48” E

We maken een bijzonder rustige wandeling onder de rook van het drukke recreatiegebied Overasseltse en Hatertse Vennen. De route begint weliswaar bij het bekende en meestal drukke Sint Walrick, maar duikt al snel de stillere delen van het bos in. Meest typerend voor deze tocht is wel dat we grotendeels op de rand van bos en boerenland wandelen. Steeds volgen we paadjes langs de bosranden en tussen de velden. Met als topper het lange boerenwandelpad door het Overasseltse Broek. Langs water en fraaie heggetjes die door een vereniging voor agrarisch natuurbeheer zijn aangelegd om het pad extra aantrekkelijk te maken. Aan het eind van de wandeling komen we langs boerderij De Schatkuil, met zelfbedieningsterras en gespecialiseerd in producten met blauwe bessen. De wandeling eindigt weer bij Sint Walrick. Aan de overzijde van de Hessenbergseweg ligt de bekende kapelruïne, vanaf de parkeerplaats loop je er zo naar toe. Bewonder de lapjes aan de 'koortsboom' bij de kapel, het verhaal gaat dat hiermee koorts wordt afgebonden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Boerenwandelpad

Els de Vette, 13-12-2019

Afgelopen dinsdag deze mooie, afwisselende wandeling gelopen. Helaas was het Boerenwandelpad bijna niet te doen omdat de naastgelegen sloot gedregd is en het pad daardoor ontzettend modderig is. Wij zijn halverwege op de vlakbij gelegen verharde weg verder gegaan (die later onverhard wordt) waarna je weer op de route komt. Maar dit euvel zal van tijdelijke aard zijn.

Aanpassing route beschrijving

Roger Vd Broek, 20-02-2019

Hallo, vandaag deze mooie route gelopen.(20-2-2019) bij het begin en eindpunt is de muur die beschrijven is echter weggehaald.ook op het laatst is het laatste graspad afgesloten d.m.v een gesloten hek.hier even doorlopen en linksaf het graspad nemen waarvan je begonnen bent vanaf parkeerplaats. Roger

Rustig over het boerenland

A.G. Tychon, 28-10-2018

Een rustige wandeling met stukken bos en voornamelijk boerenland. In de vroege ochtend gelopen, je bent dan 1 met de natuur en komt enkel vogels, grauwe ganzen en wat ruiters tegen. Een fijne wandeling die in ieder jaargetijde de moeite waard is. Kijk voor een fotoverslag op www.antoonaandewandel.blogspot.nl

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info