Trage Tocht Plasmolen

Binnenste buitenland

Trage Tocht Plasmolen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Plasmolen

 • Startadres:

  pannenkoekenrestaurant Den Tol
  Rijksweg 201
  6586 AA Plasmolen

 • Coördinaten:

  51°44’18” N   5°55’17” E

Een wandeling ten zuiden van Nijmegen op de rand van Nederland en op de grens van de provincies Limburg en Gelderland. We beklimmen op deze onnederlandse wandeling geen bergen, maar we blijven aan de onderkant langs de Sint Jansberg en de Kiekberg lopen. Het landschap glooit aan alle kanten. We lopen bijna alleen over onverharde paden door het bos en tussen de velden. De Sint Jansberg is een landgoed met beboste hellingen, akkers en weilanden en is bekend om de mooie bronbeken. De paden door het boerenland rondom Breedeweg zijn niet alleen bijzonder door de uitzichten maar ook omdat de akkers worden afgewisseld met bloemrijke stroken land. Het laatste deel van de tocht gaat langs de rand van een fraai droogdal, het Zevendal. Natuurmonumenten heeft onlangs in de graslanden nieuwe hagen aangelegd. De paden rond de Sint Jansberg kunnen in het weekend redelijk druk zijn. Wil je rust, ga dan op een doordeweekse dag wandelen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Plasmolen

Josephine, 15-05-2020

Schitterende omgeving i.h.b. het Zevendal. Inderdaad het landschap glooit aan alle kanten. Prachtig! Men waant zich 'even' als het ware door Zuid Limburg.

TT Plasmolen

Rob Wolfs, 30-04-2019

Deze route is gecontroleerd en bijgewerkt.

Glooiend landschap en vergezichten

Marjolein, 01-09-2013

Weer een erg mooie Trage Tocht, vandaag gelopen. Mijn wandelbehoefte won het van mijn rustbehoefte, want op zondag is het hier inderdaad wat drukker, vooral ook veel mountainbikers. Maar de omgeving maakte dat meer dan goed. De Kapittelstraat bij 5 moet Kapittelland zijn, maar dat leidt natuurlijk niet tot verwarring. Verder een uitstekende routebeschrijving.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Grand café de Malle Jan

Muldershofweg 3

6586 AG Plasmolen

Eethuis De Diepen

Zwarteweg 60

6596 MJ Milsbeek

Pannenkoekenrestaurant Den Tol

Rijksweg 201

6586 AA Plasmolen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info