Trage Tocht Renkum

Renkumse Heide en Noordberg

Trage Tocht Renkum
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Renkum

 • Startadres:

  bushalte Nieuweweg, Renkum
  Nieuweweg
  Renkum

 • Coördinaten:

  51°58’16” N   5°43’33” E

We maken vanuit Renkum een wandeling op de rand van de Veluwezoom. We lopen langs het Renkums beekdal via Oranje Nassau's Oord en het bos naar Nol in 't Bosch. Door het bos van de Oostereng komen we bij het Renkums beekdal dat we dwars oversteken. Daarna gaat de route over de uitgestrekte open velden van de Renkumse Heide, een voormalig landbouwgebied dat langzaam wordt omgevormd tot een nieuw stuk natuur met een recreatieve functie. Enkele wegen zijn opnieuw met laanbomen beplant. Op termijn ontstaan monumentale lanen in het landschap. We scheren langs de randen van Heelsum en wandelen over een mooi moestuincomplex naar de prachtige Heelsumse kerk op een heuvel. De route gaat verder in de richting van de Rijnvallei, waar we op de hellingen van de Noordberg weidse uitzichten hebben over de uiterwaarden. Dan wandelen we dwars door de uiterwaarden langs de rivier terug naar Renkum. Het laatste deel van de route gaat door het voetgangersgebied van Renkum.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 03-09-2019

Een hele mooie afwisselende wandeling rondom Renkum. Vooral het stuk van Heelsum naar de finish was betoverend mooi. Een route die wij anderen gaan adviseren om te lopen.

Renkum

Henk Bos, 27-10-2018

We hebben vandaag deze tocht gewandeld. We hebben genoten van de mooie herfstkleuren. Het is zeker een aanrader.

Topper in de herfst!

Frank van der Meer, 25-10-2018

Heerlijke wandeling op het randje van de Veluwezoom. De variatie is enorm: je wandelt door uitgestrekte bossen en het dromerige Renkums beekdal. Langs de uiterwaarden van de Rijn krijg je mooie vergezichten. En het schattige kerkje van Heelsum staat op het program. Speciaal aanbevolen in de herfst. Wát een kleurenpracht! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttrenkum

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-café-restaurant Nol in 't Bosch

Hartenseweg 60

6704 PA Wageningen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info