Trage Tocht Rockanje

Download wandeling
Download GPS track
versiedatum: 28-09-2022

Wandeling van de maand

Mei 2024
Als je van bos en mooie duinvlaktes houdt is deze wandeling op het Zuid-Hollandse eiland Voorne een topper. Je loopt in Voornes Duin over smalle en soms overgroeide paadjes in een ware rimboe. Het is fascinerend om in deze 'wildernis' rond te sjouwen. Een en al natuur, 100% onverhard.

Neem een abonnement

Met een abonnement kun je een jaar lang kiezen uit meer dan 1500 wandelkaarten. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.
Meld je aan

Voornes Duin, Strypemonde, Tenellaplas

Trage Tocht Rockanje
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rockanje

 • Startadres:

  bezoekerscentrum Tenellaplas
  Duinstraat 12a
  3235 NK Rockanje

 • Coördinaten:

  51°54’3” N   4°4’11” E

Als je van bos en mooie duinvlaktes houdt is deze wandeling op het Zuid-Hollandse eiland Voorne een topper. Je loopt in Voornes Duin over smalle en soms overgroeide paadjes in een ware rimboe. Het is fascinerend om in deze 'wildernis' rond te sjouwen. Een en al natuur, 100% onverhard. Tussen al dat groen zijn er ter afwisseling genoeg duinweides met plassen en rietvelden waar je lekker van je af kunt kijken. We starten bij Bezoekerscentrum Tenellaplas van Het Zuid-Hollands Landschap. Bij het Bootpad steken we over naar Voornes Duin van Natuurmonumenten. Als je vroeg op pad gaat zie je hier vast een koppel reeën of een vos tussen het struikgewas. We wandelen over smalle paden langs het Breede Water. Aalscholvers vliegen hier af en aan of spreiden hun vleugels in de zon. We verlaten de rimboe voor een uitstapje naar het strand, met zicht op de Haringvlietdam. Even komen we dichtbij de drukte van de Tweede Slag van Rockanje, maar we lopen er goeddeels omheen. Terug in Voornes Duin wisselen halfopen bos en mooie duinvalleien elkaar af. De natte duinvalleien herbergen vele soorten planten en vogels. Verderop ga je langs enkele bloemrijke graslanden tussen het bos. In het voorjaar zie je hier de geelkeurige wederik en roze orchideeën. De finale van de tocht gaat over landgoed Strypemonde, letterlijk vernoemd naar de monding van een brede kreek in zee. Het betoverende bos heeft een enorme variatie aan boomsoorten uit de hele wereld. Bedenk vooraf dat in Voornes Duin veel paden in de winter en het vroege voorjaar door kwel kletsnat of zelfs onder water kunnen zijn. Liever niet over naaktstrand, ga dan niet hartje zomer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant paviljoen de Meidoorn

Duinstraat 16a

3235 NK Rockanje

Strandpaviljoen Egbert aan Zee

Tweede Slag 8

3235 CR Rockanje

Beach West

Tweede Slag 7

3235 CR Rockanje

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend

Deel deze wandeling

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info