Trage Tocht Rotterdam (stadse tochten)

Spaansebocht, Delfshaven en Maaskade

Trage Tocht Rotterdam (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Rotterdam

 • Startadres:

  station Rotterdam Centraal (Blijdorpzijde)
  Stationssingel 10
  3013 HA Rotterdam

 • Coördinaten:

  51°55’32” N   4°28’4” E

Grote rondwandeling door Rotterdam met verrassende kilometers over een oude spoordijk en over het hoge Dakpark. Maar ook langs vele highlights van de havenstad. We wandelen vanaf het station door de Provenierswijk langs de gracht van de Statensingel. In het Vroesenpark is het bij mooi weer een bonte gezelligheid. Dan volgt een wat minder aantrekkelijk stuk van 800 meter langs het Schiekanaal, bij gebrek aan beter. Eenmaal bij Blijdorp is het met de verkeersdrukte gedaan en wandelen we door het Roel Langerakpark. We steken de Delfshavense Schie over en zien aan de overkant de monumentale Van Nelle Fabriek. Dan pikken we de hoge spoordijk op, die met een wijde bocht rond Spangen leidt. We lopen zowaar 1 km helemaal onverhard! Aan de overzijde van het Marconiplein gaat het verder over het hoge Dakpark, nog steeds op het oude spoortalud. Delfshaven is natuurlijk een oud-Hollands plaatje, zoals je het niet verwacht. Voorbij Stadsbrouwerij De Pelgrim gaat de tocht verder langs de Coolhaven naar Het Park bij de Euromast. Op de Maaskade valt het niet mee om door te stappen, de skyline is overweldigend. We lopen om de Veerhaven heen en onder de Erasmusbrug door. Bij de Oudehaven wandelen we onder de kubussen door naar Blaak en de Binnenrotte. Op dit langgerekte plein zijn de hippe Markthal en de grote Laurenskerk niet te missen. Kruip-door-sluip-door gaat het dan door het Jacobspark en langs voormalig station Hofplein onder de wolkenkrabbers van het Weena naar het eindpunt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Verrassende wandeling 6-9-2020

Martha van den Heerik, 07-09-2020

We hebben deze wandeling op 6-9-2020 gelopen met prachtig herfstweer. Wat een leuke verrassende wandeling door Rotterdam. Een bekende stad voor mij (Hoek van Holland is ook Rotterdam), het was erg leuk om op plekken te lopen waar je normaal alleen met de auto, trein of metro komt. Vooral het stukje spoordijk was erg leuk! De route is idd erg goed beschreven. Het was genieten op deze prachtige wandeldag.

Momo

Rutger Burgers, 19-02-2020

Dank je wel voor je opmerking. Momo is aangepast.

Mooie tocht

Ria Kriste, 18-02-2020

Erg leuk deze route en zeer duidelijk beschreven. Mijn complimenten hiervoor. Een opmerking bij nummer 7 van de beschrijving. Er staat: 'voor gebouw Momo 19 LA houten trap af', moet zijn Momo 20. Maar niemand zal hierdoor verkeerd lopen, maar ik zeg het toch maar even. Mijn dank voor deze leuke route.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dakpark

Vierhavensstraat 79

3029 BB Rotterdam

Stadsbrouwerij De Pelgrim

Aelbrechtskolk 12

3024 RE Rotterdam

Restaurant De Machinist

Willem Buytewechstraat 45

3024 BK Rotterdam

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info