Trage Tocht Rotterdam (stadse tochten)

Spaansebocht, Delfshaven en Maaskade

Trage Tocht Rotterdam (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Rotterdam

 • Startadres:

  station Rotterdam Centraal, uitgang Proveniersplein
  Stationssingel 10
  3013 HA Rotterdam

 • Coördinaten:

  51°55’32” N   4°28’4” E

Grote rondwandeling door Rotterdam met verrassende kilometers over een oude spoordijk en over het hoge Dakpark. Maar ook langs vele highlights van de havenstad. We wandelen vanaf het station door de Provenierswijk langs de gracht van de Statensingel. In het Vroesenpark is het bij mooi weer een bonte gezelligheid. Dan volgt een wat minder aantrekkelijk stuk van 800 meter langs het Schiekanaal, bij gebrek aan beter. Eenmaal bij Blijdorp is het met de verkeersdrukte gedaan en wandelen we door het Roel Langerakpark. We steken de Delfshavense Schie over en zien aan de overkant de monumentale Van Nelle Fabriek. Dan pikken we de hoge spoordijk op, die met een wijde bocht rond Spangen leidt. We lopen zowaar 1 km helemaal onverhard! Aan de overzijde van het Marconiplein gaat het verder over het hoge Dakpark, nog steeds op het oude spoortalud. Delfshaven is natuurlijk een oud-Hollands plaatje, zoals je het niet verwacht. Voorbij Stadsbrouwerij De Pelgrim gaat de tocht verder langs de Coolhaven naar Het Park bij de Euromast. Op de Maaskade valt het niet mee om door te stappen, de skyline is overweldigend. We lopen om de Veerhaven heen en onder de Erasmusbrug door. Bij de Oudehaven wandelen we onder de kubussen door naar Blaak en de Binnenrotte. Op dit langgerekte plein zijn de hippe Markthal en de grote Laurenskerk niet te missen. Kruip-door-sluip-door gaat het dan door het Jacobspark en langs voormalig station Hofplein onder de wolkenkrabbers van het Weena naar het eindpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info