Trage Tocht Uddel Kroondomein

Duvelsdel en Doorngat

Trage Tocht Uddel Kroondomein
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Uddel

 • Startadres:

  bushalte Uttilochweg, Uddel
  Garderenseweg
  Uddel

 • Coördinaten:

  52°15’20” N   5°46’45” E

We maken vanuit Uddel een mooie wandeling door Kroondomein Het Loo, een landgoed met een rijke geschiedenis (niet van 15-9 tot 25-12). Uddel is een goed christelijk dorp midden op de Veluwe. De eerste vermelding dateert al uit 792 als de nederzetting Uttiloch. De Koninklijke Houtvesterij die deel uitmaakt van Het Loo was vroeger belangrijk voor de jacht en bosbouw, maar wordt tegenwoordig vooral gekenmerkt door natuurschoon, rust en stilte. We wandelen voornamelijk door uitgestrekte, licht glooiende eiken-beukenbossen met prachtige veldnamen als Heegde, Suikerberg, Kruisbergen, Langeberg, Meervelderbos, Duvelsdel, Doorngat en Wolfsheg. Op de tweede helft van de tocht komen we over de uitgestrekte heidevelden van de Bieze en het Uddeler Buurtveld. Met een beetje geluk komen we onderweg edelherten, wilde zwijnen of reeën tegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heidepracht

Fred Den Hertog, 17-08-2020

In deze periode van het jaar is deze route een absolute aanrader. Wat een prachtige heidevelden. De route is goed beschreven en biedt veel kansen om zwijnen te ontmoeten.

TT Uddel Kroondomein

Rob Wolfs, 23-01-2020

De parkeerplaats aan de Aardhuisweg is opgeheven en een pad aan de overkant van de weg is afgesloten. De route is aangepast. Tekst en kaarten zijn weer bij de tijd.

Reactie op Hanneke

Rob Wolfs, 02-01-2020

Beste Hanneke, bedankt voor je bericht. Duidelijk, dan gaan we zo spoedig mogelijk een oplossing zoeken en de route aanpassen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Viersprong

Elspeterweg 1

3888 MS Uddel

Eetcafé Het Vosje

Elspeterweg 61

3888 MT Uddel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info