Trage Tocht Uddel Kroondomein

Duvelsdel en Doorngat

Trage Tocht Uddel Kroondomein
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Uddel

 • Startadres:

  bushalte Uttilochweg, Uddel
  Garderenseweg
  Uddel

 • Coördinaten:

  52°15’20” N   5°46’45” E

We maken vanuit Uddel een mooie wandeling door Kroondomein Het Loo, een landgoed met een rijke geschiedenis (niet van 15-9 tot 25-12). Uddel is een goed christelijk dorp midden op de Veluwe. De eerste vermelding dateert al uit 792 als de nederzetting Uttiloch. De Koninklijke Houtvesterij die deel uitmaakt van Het Loo was vroeger belangrijk voor de jacht en bosbouw, maar wordt tegenwoordig vooral gekenmerkt door natuurschoon, rust en stilte. We wandelen voornamelijk door uitgestrekte, licht glooiende eiken-beukenbossen met prachtige veldnamen als Heegde, Suikerberg, Kruisbergen, Langeberg, Meervelderbos, Duvelsdel, Doorngat en Wolfsheg. Op de tweede helft van de tocht komen we over de uitgestrekte heidevelden van de Bieze en het Uddeler Buurtveld. Met een beetje geluk komen we onderweg edelherten, wilde zwijnen of reeën tegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bushalte in Uddel

Wan de Laar, 07-02-2017

Beter is het de allerlaatste zin van punt 7 'Bij de voorrangsweg ga je rechtsaf naar de bushalte of parkeerplaats' te vervangen door: 'Bij de voorrangsweg ga je linksaf naar de bushalte voor Nunspeet of Harderwijk en rechtsaf voor de bus de andere kant op of de parkeerplaats'.

Reactie op Cor Kroos

Rob Wolfs, 30-01-2017

Bedankt voor je reactie Cor Kroos. Ik heb het gaatje in de gpx-track opgevuld.

TT Uddel Kroond.

Cor Proos, 30-01-2017

Op zaterdag 28 januari 2017 deze prachtige tocht gelopen. Hier en daar nog wat glad door sneeuwresten. De beschrijving klopt helemaal, maar de GPS track heeft bij punt 5 een onderbreking. Dit geeft wat verwarring.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Viersprong

Elspeterweg 1

3888 MS Uddel

Eetcafé Het Vosje

Elspeterweg 61

3888 MT Uddel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info