Trage Tocht Uddel Kroondomein

Duvelsdel en Doorngat

Trage Tocht Uddel Kroondomein
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Uddel

 • Startadres:

  bushalte Uttilochweg, Uddel
  Garderenseweg
  Uddel

 • Coördinaten:

  52°15’20” N   5°46’45” E

We maken vanuit Uddel een mooie wandeling door Kroondomein Het Loo, een landgoed met een rijke geschiedenis (niet van 15-9 tot 25-12). Uddel is een goed christelijk dorp midden op de Veluwe. De eerste vermelding dateert al uit 792 als de nederzetting Uttiloch. De Koninklijke Houtvesterij die deel uitmaakt van Het Loo was vroeger belangrijk voor de jacht en bosbouw, maar wordt tegenwoordig vooral gekenmerkt door natuurschoon, rust en stilte. We wandelen voornamelijk door uitgestrekte, licht glooiende eiken-beukenbossen met prachtige veldnamen als Heegde, Suikerberg, Kruisbergen, Langeberg, Meervelderbos, Duvelsdel, Doorngat en Wolfsheg. Op de tweede helft van de tocht komen we over de uitgestrekte heidevelden van de Bieze en het Uddeler Buurtveld. Met een beetje geluk komen we onderweg edelherten, wilde zwijnen of reeën tegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ideale nazomerwandeling

E. Thoonen, 02-09-2019

Afwisselende wandeling van heide en bos. Ideaal voor een nazomerse dag half augustus - met hoog zomer is het erg warm op de heide. Ben gestart in Uddel. Tocht had van mij net wat korter gemogen. Grote kans op zien van wild. Let op: op zondag zijn eet-/drankgelegenheden in Uddel gesloten!

Reactie op Henk Kuk

Rob Wolfs, 23-08-2019

Beste Henk, bedankt voor je bericht. Ik ga de tekst en kaart aanpassen.

Heide wandeling

Henk Kuk, 22-08-2019

Na het mooie kroondomein een schitterende wandeling door de heide die vandaag volop in bloei staat. Vreemd dat deze wandeling niet te voorschijn komt bij heidewandelingen. Zou zeker aan te bevelen zijn. Een zeer grote heide. Een paar kleine opmerkingen: Onder 2: 'meebuigen naar rechts en pad naar links negeren' dit pad zal theoretisch wel bestaan, maar is praktisch niet te zien. Beter zou kunnen zijn: 50 meter naar rechterbocht breed pad naar links nemen Onder 5: het grote gele bord heb ik niet gezien. Op de topografische kaart staat punt 6 800 meter te ver aangegeven

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Viersprong

Elspeterweg 1

3888 MS Uddel

Eetcafé Het Vosje

Elspeterweg 61

3888 MT Uddel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info