Trage Tocht Utrecht (stadse tochten)

Utrechtse singels en parken, Lunetten en Merwedekanaal

Trage Tocht Utrecht (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  station Utrecht Centraal
  Stationshal 12
  3511 CE Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’21” N   5°6’35” E

Het is onvoorstelbaar hoe exclusief je kunt wandelen zó dicht bij het centrum van Utrecht. Deze stadse tocht volgt het groen en het blauw van de singelgracht en de parken naar de rand van de stad. In het Griftpark zien we hoe een voormalige gifbelt is getransformeerd tot een aangename verblijfsplek. We lopen in een boog rond Fort De Bilt en doen de Berekuil en Park Bloeyendael aan. Voorbij een laag tunneltje staan we weer binnen de ring en wandelen we door het klassieke Wilhelminapark. Via het jaagpad langs de Kromme Rijn zoeken we wederom de Nieuwe Hollandse Waterlinie op. De tocht gaat langs de vier Lunetforten. En passant steken we het brede spooremplacement over. Restaurant De Smaak van Lunet in Lunet IV is een leuke pauzeplek. Via de Liniedijk ten zuiden van het fort bereiken we Hoograven. De Romeinse Limesweg liep ooit dwars door deze wijk. Buurtbewoners hebben de historische weg met enkele mozaïeken zichtbaar gemaakt. Je ziet dit onder andere op het pad langs de Vaartse Rijn. De laatste kilometers van deze stadse tocht staan in het teken van het Merwedekanaal. Aan de Veilinghavenkade liggen enkele historische rijnaken uit de vorige eeuw. Terug naar het station lopen we onderlangs het indrukwekkende gebouw van de Rabobank en steken we via de Moreelsebrug het stationscomplex over.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig tocht

Monique Lubbinge, 22-12-2019

We hebben deze tocht gisteren gelopen prachtige tocht erg weinig mensen tegengekomen echt het voelt echt niet dat je in een grote stad als Utrecht loopt ook de mooie parken waar je langs komt zijn erg mooi. Zeker een aanrader. Wat ook een aanrader is parkcafe Utrecht waar wij hebben gepauzeerd. Deze kom je na de uitgang tegen bij het Wilhelminapark als je het park uit loopt. Kom je gelijk op de hoek links tegen. Het twaalfuurtje is echt een aanrader.Veel andere restaurants die zijn beschreven zijn in december gesloten.

Aanpassing

Rutger Burgers, 20-01-2019

Vandaag even de werkzaamheden langs het Merwedekanaal bekeken. De doorgang langs het kanaal is voorlopig nog versperd. Waar je tegen de afzetting aanloopt ga je rechtsaf (Heycopstraat) en even verder linksaf (Voorsterbeeklaan). Je komt uit bij de Veilinghaven. Vriendelijke groet,.

Aanpassing

Rutger Burgers, 05-12-2018

Dank je wel Arlette en Dave. Ik zal binnenkort een keer gaan kijken of tijdelijke dan wel permanente aanpassing nodig is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Utrecht

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Utrecht

Horeca

Café Het Gegeven Paard

Vredenburgkade 11

3511 WC Utrecht

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info