Trage Tocht Valthe

Kamperes en Valtherbos

Trage Tocht Valthe
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Valthe

 • Startadres:

  Ons Dorpshuis
  Hoofdstraat 54
  7872 PL Valthe

 • Coördinaten:

  52°50’36” N   6°53’34” E

We maken een mooie wandeling op de Hondsrug vanuit het Drentse brinkdorp Valthe rondom en door het Valtherbos. We lopen al direct tussen de licht glooiende velden en komen langs twee fraaie hunebedden, de 'Valther Tweeling'. Via een smal bospaadje door een nat bosperceel in de Kampervenen, langs akkers van het Kamperriet en de Kamperes gaan we in de richting van het Valtherbos. De keienweg tussen de akkers is een bijzondere weg. De veldkeien zijn lang geleden met het landijs vanuit Scandinavië aangevoerd. Tijdens het omspitten van de grond voor de bosaanplant kwamen ze tevoorschijn. Ze zijn toen gebruikt om de zandwegen te verharden. Langs bosranden en door het bos we tot aan de rand van Emmen. Het bos bestaat voornamelijk uit gemengde loofbomen. De zomereik en berkenbomen komen het meeste voor. We keren om en komen bij een mooi heideveld met hunebedden en grafheuvels. De tocht vervolgt langs de bosrand met houtwallen, een waterwingebied en zicht op de akkers en graslanden. Verderop tussen de velden weer terug naar Valthe. We lopen langs de grote brink aan de Schoolstraat en zien nog een paar fraaie Saksische boerderijen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage toch Valthe

John Wichertjes, 09-04-2019

Gisteren de Trage-tocht-Valthe gelopen. Leuke afwisslende route van 15 km. Wel een aantal 'rechte stukken' in de route, maar toch zeker de moeite waard. Aanvulling op punt 6. Op 3/4 van de boslaan bevind zich aan de rechterhand een 'kijkwand' waar je vogels kunt spotten in een grote pingoruine. En even voordat je 'bij een bomenrij aan rechterhand het eerste pad rechts neemt' moet je even links het asfalt fietspad oversteken en het bos in gaan, want daar is een interessant monument en onderduikershol uit WO2. Let op de bordjes, staat aangegeven bij fietspad. Kijk voor info en kaartje op www.ommetjesklijndijk.info

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Dwalen door Drenthe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Dwalen door Drenthe

Horeca

Ons Dorpshuis

Hoofdstraat 54

7872 PL Valthe

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info