Trage Tocht Varsseveld

Tandembos, Westendorp en Slinge

Trage Tocht Varsseveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Varsseveld

 • Startadres:

  station Varsseveld
  Spoorstraat 25
  7051 CG Varsseveld

 • Coördinaten:

  51°56’14” N   6°27’31” E

We wandelen vanaf het station eerst ruim twee kilometer door de bebouwing van Varsseveld. Daarna komen we in het halfopen Achterhoekse landschap met een fraaie afwisseling van boerenland, bosjes, houtwallen, beken en boerderijen. We lopen door het bos van landgoed Tandem naar Westendorp. ’t Pannekoekhuis is niet te missen. De route vervolgt over de lange onverharde Zweerinkdijk in de richting van de Boven-Slinge. We lopen hier even over het graspad langs de Slinge en maken een slinger langs de Lange Sloot en door het bosgebied Noorderbroek. Dan volgt opnieuw een stevig stuk langs de Boven-Slinge. De uitzichten op de lange kaarsrechte Slinge met de hoge bomen aan weerszijden die spiegelen in het watervlak zijn magnifiek. Na het kruisen van de lawaaierige N18 wandelen we over een mooi onverhard pad door het Hiddinkbos weer naar de rand van Varsseveld. Via het centrum met diverse horecagelegenheden gaan we terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op A. Mulder

Rob Wolfs, 18-11-2018

Bedankt voor je reactie. Ik ga die puntjes in de tekst aanpassen.

Trage tocht varseveld

A. Mulder, 17-11-2018

Mooie tocht uitgezet door Rob Wolfs. Bij punt 2 en 6 (oversteken N18 ) met verkeerslichten, gaat nu beide keren via een fietstunnel.( wijst zich vanzelf) Bij punt 3 : derde regel: bordje opengesteld is nu vervangen door bordje : landgoed Tandem. Verder klopt alles nog

Prachtig

Wilco Meinen, 31-12-2014

Op oudjaarsdag heb ik deze tocht gedaan hoewel ik in de omgeving woon wederom veel verrassende paadjes vooral langs de Boven Slinge erg mooi! Beschrijving klopt precies en het weer was lekker en vooral t afwisselende karakter van deze tocht spreekt mij aan.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

't Pannekoekhuis Westendorp

Doetinchemseweg 175

7054 BG Westendorp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info