Trage Tocht Vasse

Vasserheide, Tutenberg en Dal van Mosbeek

Trage Tocht Vasse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Vasse

 • Startadres:

  bushalte RK Kerk, Vasse
  Denekamperweg 205
  7661 RK Vasse

 • Coördinaten:

  52°26’2” N   6°50’2” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in het heuvelachtige Twentse landschap rondom het idyllische, maar ook toeristische dorp Vasse. Een route met veel landschappelijke hoogtepunten. Aan de zuidkant ligt de Vasserheide met grafvelden uit de IJzertijd. Hier komen we langs het bronnengebied van de Roezebeek met in de natte laagten elzenbroekbos. Na de horeca langs de Denekamperweg wandelen we de Tutenberg en de Raamberg op. De route vervolgt langs fraaie Twentse boerderijen in het buurtschap Hezingen naar de bekende Watermolen Bels. We komen in het dal van de Mosbeek, een oud cultuurlandschap met een kleinschalig karakter. Tegen de Nederlands-Duitse grens liggen de Mandercirkels, vroeger cirkelvormige akkers die in de twintiger jaren van de 20e eeuw door de familie Jannink werden aangelegd. Via de Manderheide en de buurtschap Mander wandelen we langs glooiende akkers terug naar Vasse.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Jeroen Kallenberg, 28-06-2020

Wederom een prachtige trage tocht. Afwisselende natuur maar vooral de stilte in dit gebied maakte indruk. Routebeschrijving was perfect!

TT Vasse

Rob Wolfs, 20-04-2020

De routebeschrijving is bijgewerkt en nu weer actueel. Met dank aan Max Schurink.

Twentse afwisseling

Jeen Geertsma, 16-06-2019

Al het moois wat Twente te bieden heeft in één tocht. De eerste helft is een aaneenschakeling van prachtige bospaden en mooie horeca plaatsen. Tweede helft is ook zeker de moeite waard, maar kan niet tippen aan het begin. De route was weer foutloos beschreven, alleen hadden we even wat moeite met het vinden van het klaphekje bij de toegang tot huisnr 168 (punt 6), deze zat enigszins verstopt tussen de toegang tot het huis en de toegang tot het erf van een boerderij.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Nijhuis

Uelserweg 145

7663 TD Mander

Hotel-restaurant Tante Sien

Denekamperweg 210

7661 RM Vasse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info