Trage Tocht Vasse

Vasserheide, Tutenberg en Dal van Mosbeek

Trage Tocht Vasse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Vasse

 • Startadres:

  bushalte RK Kerk, Vasse
  Denekamperweg 205
  7661 RK Vasse

 • Coördinaten:

  52°26’2” N   6°50’2” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in het heuvelachtige Twentse landschap rondom het idyllische, maar ook toeristische dorp Vasse. Een route met veel landschappelijke hoogtepunten. Aan de zuidkant ligt de Vasserheide met grafvelden uit de IJzertijd. Hier komen we langs het bronnengebied van de Roezebeek met in de natte laagten elzenbroekbos. Na de horeca langs de Denekamperweg wandelen we de Tutenberg en de Raamberg op. De route vervolgt langs fraaie Twentse boerderijen in het buurtschap Hezingen naar de bekende Watermolen Bels. We komen in het dal van de Mosbeek, een oud cultuurlandschap met een kleinschalig karakter. Tegen de Nederlands-Duitse grens liggen de Mandercirkels, vroeger cirkelvormige akkers die in de twintiger jaren van de 20e eeuw door de familie Jannink werden aangelegd. Via de Manderheide en de buurtschap Mander wandelen we langs glooiende akkers terug naar Vasse.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Twentse afwisseling

Jeen Geertsma, 16-06-2019

Al het moois wat Twente te bieden heeft in één tocht. De eerste helft is een aaneenschakeling van prachtige bospaden en mooie horeca plaatsen. Tweede helft is ook zeker de moeite waard, maar kan niet tippen aan het begin. De route was weer foutloos beschreven, alleen hadden we even wat moeite met het vinden van het klaphekje bij de toegang tot huisnr 168 (punt 6), deze zat enigszins verstopt tussen de toegang tot het huis en de toegang tot het erf van een boerderij.

Mooie tocht

Jos Vink, 24-04-2018

Een mooie wandeling door het Twentse land. Overal zingende vogels en verder geen storende geluiden. Heel erg rustig gebied. Nergens nat maar debat zal in elk jaargetijde anders zijn. De cirkels van Jannink zijn erg leuk om gezien te hebben.

Mooie afwisselende wandeling

Saskia Brandenburg, 24-09-2017

Een mooie afwisselende wandeling die we iets hebben ingekort vanwege onze labrador (na de Molen van Bels tot D52). Dit maakte de wandeling niet minder mooi vanwege de afwisseling in wandelgebied. Wel was de grond op sommige punten wat drassig. Onderweg hebben we bij het theehuis Dennnoord heerlijke scones/appeltaart gegeten. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Nijhuis

Uelserweg 145

7663 TD Mander

Hotel-restaurant Tante Sien

Denekamperweg 210

7661 RM Vasse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info