Trage Tocht Woudenberg

Utrechtse Vallei, landgoederen den Treek en Geerestein

Trage Tocht Woudenberg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Woudenberg

 • Startadres:

  cultuurhuis Woudenberg
  Dorpstraat 40
  3931 EH Woudenberg

 • Coördinaten:

  52°4’54” N   5°25’3” E

We wandelen de eerste kilometers van deze route over asfalt Woudenberg uit en over een fietspad met grasstroken door het boerenland van de Utrechtse Vallei in de richting van de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Het boerenland is hier verrassend genoeg nog een halfopen coulisselandschap, waar de weilanden worden afgewisseld met akkers, houtwallen en lange rijen knotwilgen. We lopen over een graspaadje langs de kaarsrechte Woudenbergse Grift die al in de zeventiende eeuw werd gegraven. Ze diende voor de ontwatering van de venen bij Veenendaal en voor het transport van turf. Aan de rand van de Heuvelrug kronkelt de route langs het Henschotermeer en door bos en hei over het uitgestrekte landgoed Den Treek Henschoten. We steken terug naar de Vallei en wandelen langs de Grift en over de prachtige eikenlanen van landgoed Geerestein weer naar Woudenberg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ja hoor, weer een fietspad 'wandeling'

Eric Claasen, 30-07-2020

Wel 70 % onverhard meldt de omschrijving. Vreemd dat je dan na bijna 9 kilometer over verharding en fietspaden gelopen te hebben eindelijk pas op de echte wandelpaden in het bos komt. Dat bos was trouwens echt mooi en we hebben de wandeling er flink langer gemaakt (we kwamen op 19 kilometer uit). Helaas, de omgeving is wel mooi maar veel te druk door fietsers, mountainbikers en paarden. Wandelaars kom je overigens bijna niet tegen. Deze wandeling hadden we overgeslagen als we vooraf hadden geweten dat zeker driekwart van de route gedeeld moet worden met fietsers.

Heerlijk

Maaike, 02-05-2020

Heerlijke wandeling. Begin en het eind midden in het dorp dus dat was wat minder maaaaar alles is goed gemaakt in het midden. Wat kan Nederland dan mooi zijn. Loop je in het bos, kom je ineens een stuk heide tegen en vervolgens midden op de weilanden. Heerlijk en bedankt!

TT Woudenberg

Jan Brink, 27-04-2020

Zondag 26 februari 2020 de Trage Tocht Woudenberg gelopen, met GPS track. Afwisselende wandeling, regelmatig precies op de grens tussen bos en omliggende weilanden, met mooie vergezichten. Het eerste gedeelte veel op verharde paden, later de meer vertrouwde en gewaardeerde onverharde paden. Bij punt 2 in de routebeschrijving een kleine aanpassing: 'Pal voor de brug rechtsaf over een graspaadje langs een brede sloot (Grift) aan je linkerhand'; dit pad is niet toegankelijk in verband met het broeden van vogels. Dus over de brug rechtsaf, en langs de weg, met de brede sloot (Grift) aan je rechterhand.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Horeca

Theeschenkerij Eldorado

Griftdijk 29

3931 MC Woudenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info