Trage Tocht Woudenberg

Utrechtse Vallei, landgoederen den Treek en Geerestein

Trage Tocht Woudenberg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Woudenberg

 • Startadres:

  cultuurhuis Woudenberg
  Dorpstraat 40
  3931 EH Woudenberg

 • Coördinaten:

  52°4’54” N   5°25’3” E

We wandelen de eerste kilometers van deze route over asfalt Woudenberg uit en over een fietspad met grasstroken door het boerenland van de Utrechtse Vallei in de richting van de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Het boerenland is hier verrassend genoeg nog een halfopen coulisselandschap, waar de weilanden worden afgewisseld met akkers, houtwallen en lange rijen knotwilgen. We lopen over een graspaadje langs de kaarsrechte Woudenbergse Grift die al in de zeventiende eeuw werd gegraven. Ze diende voor de ontwatering van de venen bij Veenendaal en voor het transport van turf. Aan de rand van de Heuvelrug kronkelt de route langs het Henschotermeer en door bos en hei over het uitgestrekte landgoed Den Treek Henschoten. We steken terug naar de Vallei en wandelen langs de Grift en over de prachtige eikenlanen van landgoed Geerestein weer naar Woudenberg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lange mooie lanen

Roland MD, 13-07-2019

Door het overwoekeren van het graspaadje aan het begin van de route is de eerste 5,5 km verhard lopen. De kilometers daarna voeren langs (in deze vakantietijd) drukke campings en recreatieparken. Pas in het 2e deel wordt het echt rustig en is het genieten als je over de lange lanen wandelt. Al met al een leuke afwisselende tocht.

Lekkere wandeling

Frank van der Meer, 06-05-2016

Deze Trage Tocht komt moeizaam uit de startblokken maar wordt allengs mooier en mooier. Je wandelt door het authentieke boerenland rond Woudenberg en over de schitterende landgoederen Den Treek en Geerestein. En dat betekent bossen met een hoog oergehalte, veel onverharde paadjes en lanen met indrukwekkende eiken. Foto's en verslagje lezen? Ga naar Frankwandelt.nl/ttwoudenberg

Lekkere wandeling

Clemens Frederiks, 25-06-2015

Mooie wandeling, vooral de tweede helft. Afwisselend ook zon/schaduw. Henschotermeer is leuke plek om de boterhammetjes te eten. Routebeschrijving is o.k., alleen eind punt 3 'Daarna op een Y-splitsing rechtdoor' is verwarrend. 'Rechtdoor' is niet ruiterroute vervolgen maar rechts aanhouden. Houten hek is niet direct zichtbaar.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theeschenkerij Eldorado

Griftdijk 29

3931 MC Woudenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info