Trage Tocht Zwillbrock

Zwillbrocker Venn en Leemputten

Trage Tocht Zwillbrock
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Zwilbroek

 • Startadres:

  hotel-restaurant Kloppendiek
  Zwillbrock 8
  D-48691 Vreden (D)

 • Coördinaten:

  52°3’14” N   6°41’23” E

Deze wandeling op de rand van Nederland (achter Groenlo) combineert een rondje Zwillbrocker Venn met een korte wandeling door natuurpark De Leemputten en een gedeelte door het meer open Achterhoekse boerenland. In Zwillbrock kunnen we nog de fraaie barokkerk en het informatiecentrum Biologische Station Zwillbrock bezoeken. Het Zwillbrocker Venn is ontstaan nadat hier turf is gestoken. Het natuurgebied bestaat uit bos, hei en moeras. Het Venn herbergt de grootste kokmeeuwenkolonie van Duitsland. Het is ook de meest noordelijk gelegen broedplaats voor een kolonie van ongeveer veertig flamingo's. Aan de andere kant van de grens wandelen we door het waterrijke natuurpark De Leemputten. Een overblijfsel van de steenfabriek die in 1892 in Groenlo werd gevestigd. De fabriek gebruikte de leem voor het maken van dakpannen en later stenen. In 1975 stopte de steenfabriek met zijn activiteiten. De Leemputten hebben zich ontwikkeld tot een uniek gebied met diverse soorten planten en vogels.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Zwillbrock

Cilia kamperman, 09-07-2017

We hebben vandaag de tragetocht Zwillbrock gelopen. Heel erg mooi en erg genoten. Mooie omgeving en wanneer je geluk hebt zie je ook de flamingo,s nog.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6

7142 HZ Groenlo

Hotel-restaurant Kloppendiek

Zwillbrock 8

D-48691 Vreden (D)

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info