Twentse Kruistocht Haaksbergen

(Maria)kapellen, Buurserzand, Harrevelderschans, Buurserbeek, Oostendorper watermolen

Versiedatum: 12-06-2024

NH kerk HaaksbergenSt. PancratiuskerkMuurkapelletje voormalige pastorie HaaksbergenMariakapel St. PancratiuskerkFamiliegrafKapel BuurserstraatMariakapel HH. Bonifatius en GezellenMariakapelletje bij HH. Bonifatius en GezellenBeukenlaan GrintenboschUitzichtpunt SteenhaarplassenSteenhaarplassen vanaf het uitzichtpuntVlonderpad SteenhaarplassenWaarveldwegJeneverbesstruikDe BommelasBuurserzandBuurserzandHarrevelder SchansBuurserbeekBos langs de BuurserbeekBos langs de BuurserbeekHeideveld bij de BuurserbeekOostendorper watermolenMariakapel Bekkevosweg
20 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Busstation, Haaksbergen

Details

Een afwisselende tocht door een prachtig gebied. Na de NH kerk en de St. Pancratiuskerk met een Mariakapel loopt de route via de synagoge, de moskee, een grafmonument met piëta op de RK begraafplaats en de gereformeerde kerk het centrum van Haaksbergen uit. Aan de rand ervan staat de kapel van het Heilig Kruis van Wim Holtschlag. Daarna loop je door het buitengebied naar de St. Bonifatiuskerk met Mariakapel en ernaast een Mariakapelletje. Vervolgens loopt de route via het Grintenbosch naar het Buurserzand, een heidegebied met vennen en jeneverbesstruiken. Tot slot loop je langs de Harrevelderschans, de Buurserbeek, de Oostendorper watermolen en nog een Mariakapelletje terug naar het busstation. 70 % onverhard.

Dit is een van de twaalf rondwandelingen in de wandelgids 'Twentse Kruistochten', met uitvoeriger achtergrondinformatie en een interview met Wim Holtschlag, die in zijn achtertuin een kapel van het Heilig Kruis heeft gebouwd. Zie het kader onderaan.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info