Twentse Kruistocht Vasse

Landkruis, Mariakapellen, Dal van de Mosbeek, Springendal

Versiedatum: 14-04-2023

Mariakapel ManderHH Joseph en Pancratiuskerk VasseMariakapel kerk VasseLourdesgrot kerkhof Vasset KruudnhöfkeLandkruis UelserwegPad langs de Wester eschMariakapel ManderStuw bij Molen van BelsDe molen van BelsUitzicht over het Dal van de MosbeekPad langs de grensGrafheuvelPaardenslenkteHügelgräberheideLandkruis bij Hoeve SpringendalPad naar Hoeve SpringendalSpringendalGrote bronvijverKleine bronvijver Kleine bronvijverBeeldje Victor WesthoffUitzicht over het OnlandUitzicht over de Hezinger eschBij t VrielinkMariakapel HezingenTutenberg
18 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte RK Kerk, Vasse

Details

Vanaf de bushalte R.K. Kerk gaat de route, na een bezoek (in de zomer) aan de HH Joseph en Pancratiuskerk, langs een Lourdesgrot op het kerkhof, een landkruis en een Mariakapel in Mander. Dan door het Dal van de Mosbeek met de watermolen van Bels en langs de grens met Duitsland, de Paardenslenkte en de Hügelgräberheide. Langs het pad naar Hoeve Springendal staat een landkruis. Daarna loop je door het prachtige Springendal met twee vijvers. Tot slot over de Hezinger esch, langs de Mariakapel van Hezingen en over de Tutenberg terug naar de bushalte.

Dit is een aangepaste versie van een van de twaalf rondwandelingen in de eerste druk van mijn wandelgids 'Twentse Kruistochten', zie kader onderaan. In die mooi uitgevoerde gids staan uitvoerige achtergrondinformatie en een interview met Johnny Smit, de initiator van de vier Mariakapellen rond Vasse.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info