Twentse Tocht Haarmühle - Witte Veen

Rondwandeling Haarmühle - Enschede

Twentse Tocht Haarmühle - Witte Veen
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Omgeving Enschede

 • Startadres:

  Landgasthof Haarmühle
  Besslinghook 57
  D-48683 Ahaus-Alstätte

 • Coördinaten:

  52°7’53” N   6°52’37” E

Je moet nabij het plaatsje Buurse een klein stuk de grens met Duitsland over om bij het startpunt van deze route te komen, maar als je er eenmaal bent, krijg je meteen een vakantiegevoel. Watermolen de Haarmühle en het Gasthof-Restaurant met dezelfde naam liggen op een fantastische, lommerrijke plek aan de Alstätter Aa. Een beek, die zodra hij de grens met Nederland oversteekt, Buurserbeek gaat heten. De Haarmühle is een watermolen uit 1619 en een beschermd monument. De molen functioneert weer sinds de restauratie in 1988. Hij staat te boek als een onderslagmolen waarbij het water onder het rad doorstroomt.
De rondwandeling Haarmühle die 18 km lang is kan ook in 2 delen van 9 km gelopen worden.

Reacties op wandelingen

Haarmühle

Truus Wijnen, 25-10-2017

Hoi Hans, Dank weer voor jullie aanvullingen. Wat betreft die 'verdwenen paaltjes' het kan zijn dat dat te maken heeft met de update van routes en routepaaltjes die het Wandel Netwerk Twente onlangs heeft ondergaan.

Haarmuhle tocht

Hans Spijkerman, 25-10-2017

Goed omschreven route, met een opmerking betr. onderdeel 5. daar staat het volgende: Na 90 meter op vage viersprong, bij paaltjes met gekleurde pijltjes LA. Wij hebben het volgende ervaren: Na 90 meter na vage viersprong bij geel/rood gemarkeerde palen LA. (Geen pijltjes dus). Verder willen we erop wijzen dat in de buurt van de woonwijken hier en daar route markeringen zijn verwijderd, waarschijnlijk door vandalisme. Het is een mooie route door prachtige kleinschalige natuurgebieden, verbonden door behoorlijk wat asfalt. Dat vonden wij net iets teveel.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Twaalf Twentse Tochten

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Twaalf Twentse Tochten

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info