Twentse Wallen - Markelo

Rondwandeling vanuit het dorp Markelo

Twentse Wallen - Markelo
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Markelo

 • Startadres:

  VVV-kantoor Markelo
  Goorseweg 1
  7475 BB Markelo

 • Coördinaten:

  52°14’4” N   6°29’44” E

De Markelose Berg (40m), daar begint het allemaal mee op deze route. Amper begonnen aan de wandeling met start midden in de plaats Markelo en je staat al op genoemde berg en kun je genieten van vergezichten. Door de strategische ligging was Markelo een plek waar in de Tweede Wereldoorlog veel gebeurde. Langs de route stille getuigen, loopgraven en gedenkplekken. De wandelpassages langs de Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling.

Reacties op wandelingen

Ook voor de geschiedenisliefhebber

Petra, 03-01-2019

Als je vakantieadres zich toevallig bevindt vlakbij de mooiste wandeling van 2018, dan moet je die natuurlijk gaan lopen. Dat deden wij vlak voor de kerst. Het was een van de zeldzame dagen waarop er sneeuw lag, wat deze wandeling extra bijzonder maakte. Of het de mooiste wandeling van 2018 was, kan ik niet bevestigen; Nederland kent vele mooie wandelingen. Maar hij was wel erg mooi! De cultuurhistorische informatieborden langs de route waren een leuk extraatje, zo leer je ook nog iets over de roerige geschiedenis van deze streek. Bij het Engelse Theehuis Hoestinkhof genoten we van een afternoon tea (tip!), en we werden bovendien getrakteerd op ossenhoornblazers (de lokale variant van midwinterhoornblazers) die ook nog in sappig Twents een aantal leuke verhalen vertelden. Voor het tweede deel van de wandeling moeten we nog een keer terugkomen, want inmiddels was het zo mistig geworden dat we niets meer van de omgeving konden zien.

Lekker je hoofd leegmaken

René Mikkers, 26-12-2018

1e kerstdag deze prachtige wandeling gemaakt. Doen we zeker in het voorjaar of zomer nog een keer. Net na oriëntatiepunt 2 vind je ook nog een onderduikershol. Dit staat met een bordje aangegeven, echter niet in de, overigens uitstekende, beschrijving van Truus. We hebben ons 2x verlopen vanwege de vele mooie indrukken onderweg. Dit ligt dus niet echt aan de beschrijving!!!!! Super genoten, gewoon doen ook al woon je niet direct in de buurt.

Genieten

Naamloos, 19-06-2018

Bij deze wil ik Truus bedanken. Het was een buiten gewoon mooie wandeling. Vele mooie doorkijkjes, soms leek het echt op Toscane moet je er alleen even andere bomen bij bedenken. Ook in de bossen, met prachtige paden. Geweldig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Camping de Kattenberg

Hogedijk 8

7475 PR Markelo

Engels theehuis De Hoestinkhof

Stationsweg 22a

7475 NN Markelo

Grand café 't wapen van Markelo

Grotestraat 1

7475 AZ Markelo

Grand café De Kroon

Taets van Amerongenstraat 15

7475 BT Markelo

Zalencentrum de Haverkamp

Stationsstraat 28

7475 AM Markelo

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info