Vasse Vasserheide

Vassergrafveld, heide, bossen, pletkoel, theehuis, watermolen

Vasse Vasserheide
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Vasse

 • Startadres:

  voormalig hotel-restaurant Tante Sien
  Denekamperweg 210
  7661 RM Vasse

 • Coördinaten:

  52°26’1” N   6°50’4” E

Zeg je Vasse dan zeg je Tante Sien. De plaats is dan ook onlosmakelijk verbonden met deze uitspanning waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1881. Toen nog boerentapperij geheten.
Het midden in de plaats gelegen Tante Sien is van oudsher een dankbaar vertrekpunt van menig wandel- en fietstocht. Wat is er dan logischer om ook deze route daar te starten om vervolgens op pad te gaan in het fraaie gebied ten zuiden van Vasse.
(Note Januari '21: Op dit moment is Tante Sien helaas gesloten. Verwacht wordt dat binnenkort de uitspanning onder nieuwe eigenaren weer open kan gaan. Parkeren kan men er nog wel.)
Je gaat er struinen door bossen en over de Vasserheide en Vassergrafveld. Her en der passeer je grafheuvels. Vervolgens zet je koers richting het heuvelachtige gebied rond de Tutenberg die je via een fraaie holle weg gaat 'beklimmen'. De Tutenberg is gelegen op de stuwwal van Ootmarsum die ontstaan is rond de voorlaatste ijstijd. Maar voor je daar bent heb je eerst nog gelegenheid om een kijkje te nemen bij watermolen De Mast die wat lager gelegen en verscholen langs de weg ligt en door velen niet zo snel wordt opgemerkt. Opletten dus want voor je 't weet ben je er voorbij gewandeld.

Reacties op wandelingen

De horeca beoordeling

Gerrit-Jan van den Berg, 12-02-2021

is zonder de de grote C. Nu is er dus niks nadda. Anders is er voldoende.

Het schiet mooi op

Gerrit-Jan, 12-02-2021

vrijdag 12-2 deze wandeling gelopen. We hadden deze grotendeels al eens in een ander seizoen gedaan maar met deze sneeuwhoeveelheden is dit toch ook wel heel erg mooi. Advies: als er zoveel sneeuw ligt als nu dan hoge schoenen dragen. T is een pittige door de stuifsneeuw maar o wat leuk. Het verhaaltje over de Pletkoel is prachtig. Op naar nummer 10 uit het boekje. Wat zo leuk is dat je dus echt ook mensen ziet met het boekje in de hand. Doe jij ook een Truus ja wij ook. Leuk he ja erg leuk.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Twente

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Twente

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info