Het Watersnoodpad

Het WatersnoodpadWandelen in het spoor van de Watersnood

uitgeverijKoninklijke BDU
ISBN9789087881917

Het Watersnoodpad is een 154 kilometer lange wandelroute die loopt langs een groot aantal locaties die te maken hebben met de gebeurtenissen tijdens de Ramp van 1953 op Schouwen-Duiveland. De wandelroute is verdeeld in 10 etappes variërend van 7 tot 20 km. Het Watersnoodpad is in één richting beschreven in de wandelgids en onderweg bewegwijzerd. Daarbij is aangehaakt op het al bestaande knooppuntensysteem.

Rondwandeling
Na de start gaat de route via Zierikzee en Capelle naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en daarna via Nieuwerkerk en Oosterland naar Bruinisse. Vervolgens via Sirjansland, Dreischor, Noordgouwe, en Zonnemaire naar Brouwershaven en het vervolg gaat via Scharendijke, Renesse, Burgh-Haamstede en Westenschouwen over de Oosterscheldekering naar Neeltje Jans. Het laatste gedeelte gaat van Neeltje Jans via Burghsluis en Serooskerke weer terug naar Zierikzee.

De unieke combinatie van wandelen, het historische thema en het mooie Schouwen-Duiveland, staat garant voor een bijzondere wandelbelevenis.

Lees meer over het Watersnoodpad
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info