Lopen door landelijk Limburg

Lopen door landelijk Limburg
Ronwandelingen van 15 km tussen Nijmegen en Roermond

auteurRob Wolfs
uitgeverijGegarandeerd Onregelmatig

Bestel dit boek

De meeste wandelaars zullen net als Rob Wolfs bij de gedachte aan Limburg wegdromen naar het golvende heuvellandschap van Zuid-Limburg. En terecht, want het is daar prachtig wandelen. Maar Rob Wolfs is tijdens het uitzetten van de routes voor deze gids meer dan aangenaam verrast door de gevarieerde landschappen van Noord- en Midden-Limburg.

Rob is als een moderne landloper op zoek gegaan naar de onverharde paden om het landschap, natuur en cultuur zo intens mogelijk te beleven. Zo ver mogelijk weg van lawaai, lelijkheid en drukte. Lokroep van het onverharde pad.

Paraboolduinen in Noord-Limburg
In Noord-Limburg is de auteur het meest onder de indruk geraakt van de schoonheid van de Maasduinen. Niet voor niets vind je in deze bundel zes routes in dit gebied. De duinen vormen een langgerekte gordel van heuvelachtige natuurterreinen, met een totale lengte van veertig kilometer tussen grofweg Nijmegen en Venlo. Een aaneenschakeling van glooiende bossen, heidevelden, akkers, stuifzanden en grote en kleine vennen.

Terrassen in Midden-Limburg
Ook in Midden-Limburg heeft de Maas heuvelachtige sporen nagelaten. Nationaal Park De Meinweg is een bijzonder terrassenlandschap, ontstaan door aardbevingen en de Rijn en Maas. Naast de terrassen bestaat De Meinweg uit glooiende heidevelden, beken, moerassen en bossen. In het Leudal gaat de natuur juist de diepte in. Hier loop je over holle weggetjes door beekdalen. Op sommige plaatsen liggen de beken wel tien meter dieper dan het pad. Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vormen Mariapeel, Deurnsche Peel en Nationaal Park Groote Peel een indrukwekkend moeras.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info