(Oude) IJssel - RijnPad

(Oude) IJssel - RijnPad
Een lange-afstand-wandelpad van ruim 125 km door de Achterhoek en de Liemers

uitgeverijWM Partners

Het (Oude) IJssel-RijnPad voert u door twee zeer verschillende gebieden. Enerzijds zijn dat de uitgestrekte bossen gelegen op de stuwwallen van de zuidwest Achterhoek waaronder Montferland. Anderzijds voert de route door het oer-Hollandse rivierenlandschap van onder meer het Gelders Eiland dat deel uitmaakt van de Liemers.

Een zeer gevarieerde wandeling met prachtige vergezichten. Onderweg worden ook karakteristieke plaatsen als bijvoorbeeld Doesburg, Tolkamer, Zeddam en Hoch Elten in Duitsland aangedaan.

Ook voor overnachtingen en voor de inwendige mens wijst deze gids u de weg. De totale lengte van de route bedraagt circa 125 kilometer verdeeld in 16 etappes. Ook als u in dit gebied woont biedt de route u prima mogelijkheden om uw streek (nog) beter te leren kennen.

Vanaf het plaatsje Anholt in Duitsland volgt de route de Oude IJssel via Doetinchem naar Doesburg. Vandaar stroomopwaarts langs de Gelderse IJssel naar het punt waar de IJssel zich afsplitst van de Nederrijn. Dan door het gebied van Oude Rijn en Oude Waal naar Spijk waar de Rijn ons land binnenkomt. We verlaten hier het rivierengebied en lopen via Hoch Elten en het Montferland naar Zeddam en vandaar terug naar Anholt.

bron: achterflaptekst van het boekje.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info