Groene Wissel 236: Horst-Sevenum

Molenbeekdal en Heesbeemden

Groene Wissel Horst-Sevenum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Sevenum

 • Startadres:

  station Horst-Sevenum
  Stationsstraat 151
  5963 AA Hegelsom

 • Coördinaten:

  51°25’38” N   6°2’24” E

Na de bebouwing en het gezellige centrum van Sevenum wandelt u over rustige asfaltwegjes, landwegen, bospaadjes en over een weilandje naar het Molenbeekdal; een prachtig natuurgebied met schitterende wandelpaden, ook langs de Molenbeek. De tocht gaat daarna door landelijk gebied langs de statige boerderij De Hees (een voormalige bierbrouwerij), boerderijterras Bergerhof en door een bosrand naar de Heesbeemden, een moerassig gebied bestaande uit broekbos en schrale graslanden met daarlangs de Blakterbeek. Na 500m drukke weg wandelt u over boerenland naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Update route

Roeland Oudejans-Albers, 17-09-2020

Vandaag deze route gelopen. Wat betreft de opmerking bij de route dat de lay-out aan het einde van het jaar gewijzigd zal worden... Van mij hoeft dit niet, ik vind dit een veel prettigere manier van lezen. Brede zinnen... Feedback over de route, bij punt 4: Wbt stukje informatiepaneel, slagboom, geel 88 - het informatiebord hebben wij niet kunnen vinden. De twee andere zaken wel, de route gecontroleerd op de App: 100% match. Een klein stukje verder in de tekst 'En op de volgende asfaltweg rechtsaf' - wat mij betreft is dit gewoon een schoolvoorbeeld van een T-splitsing. Maakt voor de context niet veel uit.

Reactie op Dave Elzinga

Bart van der Schagt, 25-08-2018

Daar waar Dave een prikkeldraadhek is onderdoor gekropen, is het pad niet meer toegankelijk voor wandelaars. De routebeschrijving is hierop aangepast, met dank aan Adrie Raaijmakers van www.klikprintenwandel.nl

Groene wissel Horst Sevenum

Dave Elzinga, 24-08-2018

24 augustus deze groene wissel gewandeld. Heel erg genoten. Prachtige wandeling. Wel 2x onder prikkeldraad hek moeten kruipen maar dat kan ook aan mij gelegen hebben hoewel de 2e keer ik geen alternatief zag en onder hek en dwars door boerenland naar de weg gewandeld ben. Sommige stukken erg drassig en lange broek is aan te raden vanwege delen waar brandnetels nogal hun gang kunnen gaan. Mooie afwisselende wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info