Fortenwandelingen

Wandel langs de Hollandse Waterlinie of de Stelling van Amsterdam. Voel de historie. De soldaten zijn vertrokken. Veel forten hebben een nieuwe bestemmingen gekregen. Van wijnhandel tot horecagelegenheid en van camping tot museum. Een aantal zijn toegankelijk voor publiek.

Fortenmaand

De maand september is het elk jaar fortenmaand. In deze maand vinden rond vele forten bijzondere evenement plaats voor liefhebbers van cultuur, natuur, historie, kunst, muziek, theater en/of lekker eten en drinken. Ook zijn er deze maand meer forten toegankelijk.

Lees meer

Wandelsuggesties

Waterliniepad

Waterliniepad

De meerdaagse wandeling Waterliniepad volgt de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie. De route voert onder meer langs vijf vestingsteden, zo'n vijftig forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19de-eeuwse verdedigingslinie. Er valt onderweg veel te genieten van landschaps- en stedenschoon. Onder meer het Naardermeer, de Vecht, Amelisweerd, de Lek, de Diefdijk, de Linge, gemeente Lingewaal en de steden Gorinchem en Woudrichem zijn in de route opgenomen.

Lees meer

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info