Hollands Utrechts Polderpad

Hollands Utrechts Polderpad

Het Hollands-Utrechts Polderpad is een nieuw wandelpad over de Ruigeweidse Achterkade. Het onverharde pad loopt over de grens van de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Voor het wandelpad stellen twaalf agrariërs hun land open voor het publiek.

Van station Gouda naar station Woerden

Het polderpad is een onverhard pad van negen kilometer lang tussen Woerden en Gouda. De hele afstand van de wandeling tussen station Gouda Goverwelle en station Woerden is ongeveer 18 km en gaat grotendeels over onverharde paden door de polder of over houtkades.

De wandeling gaat vanuit Woerden over de Oostkade en de Ruige Weidse achterkade, via de Dubbele Wiericke, Hogebrug en de Steinse Tiendweg naar Gouda.

Markering

De route is gemarkeerd. De aanlooproutes van het station zijn anders aangegeven. Vanaf station Gouda Goverwelle tot voorbij Hoge brug volg je 2 km de wit-rode markering van het Pelgrimspad (LAW 7-1). Op de dijk bij hoge brug staat een informatiebord en vanaf hier volg je de stickers van het Hollands-Utrechts Polderpad. Vanaf het eind van het Hollands-Utrechts Polderpad kun je de paars-rode stickers volgen tot station Woerden.

Broedseizoen

De route is jaarlijks tussen 15 maart en 15 juni gesloten voor wandelaars ter bescherming van broedende weidevogels.

Honden

Honden zijn niet toegestaan op de Ruigeweidse Achterkade om te voorkomen dat vee, vogels en andere dieren worden gestoord.

Links

Wikiloco over Hollands-Utrechts Polderpad

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info