Hertogenpad

Hertogenpad
Wandelen door natuurlijk Brabant
Lengte: 238
Met dit pad keert u terug naar de 13e eeuw, waarin hertogen de basis leggen voor Brabant en Limburg.

Het Hertogenpad is de opvolger van het Peellandpad ('s-Hertogenbosch-Roermond), uitgebreid met een verrassend traject tot aan garnizoens- en Nassaustad Breda. Het maakt dit nieuwe pad tot een ongekende combinatie van groen en gezellig, dat leidt langs stad, stuifzand en verraderlijk veenmoeras, over uitgestrekte heidevelden en soms zompige knuppelpaden. Het Hertogenpad is een aaneenschakeling van parels van natuurgebieden; de Dorst, de Loonse en Drunense Duinen, de Maashorst, de Groote Peel en het Leudal.

Prachtige natuurgebieden
Het pad biedt ook een aaneenschakeling van prachtige natuurgebieden. Zodra u Breda verlaat, wandelt u direct door boswachterij Dorst, gevolgd door de wandelende woestijn van de Loonse en Drunense Duinen. Na 's-Hertogenbosch gaat de route dwars door de Bossche Broek, een ongerept natuurgebied ten zuiden van de Brabantse hoofdstad en volgen parels als de Maashorst, Nationaal Park De Groote Peel en het Leudal.

Drie extra stadswandelingen
In de gids zijn drie extra stadswandelingen door Breda, 's-Hertogenbosch en Roermond opgenomen.Meer informatie over Hertogenpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info