Pieterpad 2

Pieterpad 2
Vorden-Maastricht
Lengte: 256

Bestel deze wandelgids

Het Pieterpad is uitgezet tussen Pieterburen en de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Dit 492 kilometer langeafstandwandelpad bestaat 25 jaar en is het meest populaire LAW van Nederland.

Door de vernieuwing is de totale lengte van de route toegenomen met 12 kilometer. Het eerste deel van het Pieterpad werd in 2008 grondig herzien en in 2010 zijn in het tweede deel veel verbeteringen aangebracht.

Routewijziging Doetinchem

Het meest in het oog springend zijn de routewijzigingen bij Doetinchem en Roermond. In de nieuwe gids doet het Pieterpad deze plaatsen niet meer aan. De wijziging bij Doetinchem is onder meer ingegeven vanwege de aanleg van een industrieterrein over het pad. De nieuwe route is hier met een lengte van 21 kilometer de grootste aaneengesloten routewijziging die zich ooit heeft voorgedaan in het Pieterpad.

Routewijziging Roermond

De routewijziging bij Roermond vindt zijn aanleiding in de aanleg van de A73 en de N280. Door de route oostelijk van Roermond te leggen worden kruisingen met de A73 vermeden.

Minder over asfalt

De nieuwe routestukken zijn grotendeels onverhard. Het percentage onverharde route bedraagt 55%. Het uitgangspunt is steeds geweest om het Pieterpad zoveel mogelijk van het asfalt af te halen. Op de kaarten is zichtbaar gemaakt welke delen van het pad verhard en welke onverhard zijn. Er zijn 21 routewijzigingen en bijna 30% van de route is vernieuwd, totaal 70 km nieuwe route. Ook de etappe-indeling is veranderd: er zijn nu dertien in plaats van veertien etappes waardoor er meer evenwicht in de etappelengten is gekomen.

Etappes

De gids is ingedeeld in etappes. Naast een bondige routebeschrijving, beeldende fotografie en gedetailleerde topografische kaarten bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer en bezienswaardigheden onderweg. De route is in twee richtingen beschreven en wit-rood gemarkeerd.

LAW 9 II Pieterpad Vorden-St.Pietersberg, 8e druk 2010, 257 km
Prijs: € 18,70

Meer informatie over Pieterpad 2

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info