Wandelnieuws

Filmwandeling Nijmegen

13 juli 2021

Go Short en Architectuurcentrum Nijmegen presenteren: de veerkracht van Nijmegen-West. Een Filmwandeling over de ontwikkeling van het Waalfront. Bewoners, ondernemers en ontwerpers vertellen in een podcast hoe zij de veranderingen ervaren, maar ook de gezamenlijke wens om het 'samen sterk' gevoel in Nijmegen-West te behouden.

De wandeling is verweven met vier korte films die de sfeer van het gebied versterken. De wandeling is vanaf 16 juli, inclusief audio en films, voor iedereen gratis en elk moment beschikbaar via de mobiele website van Go Short.

Vanaf 16 juli is de wandeling, inclusief audio en films, voor iedereen gratis beschikbaar via de mobiele website van Go Short. De wandeling is op ieder moment te lopen, individueel of samen. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone en een koptelefoon.

Lees verder

Heuvelrughike

11 juli 2021

Deze doorgaande trektocht verbindt het Gooi verbindt met de Grebbeberg. Met de Heuvelrughike wandel je in vijf dagen door en over het oer-Hollandse stuwwallenlandschap van de héle Heuvelrug in Noord-Holland en Utrecht.

De Heuvelrughike is een ruim 92 km lange meerdaagse route over de Heuvelrug. De tocht begint aan de oevers van het Gooimeer in Huizen en eindigt aan de voet van de Grebbeberg net voorbij Rhenen. HeuvelrugHike is uitgezet door Marianne Wildenberg.

Lees verder

Bossen rond Leersum tijdelijk niet toegankelijk

21 juni 2021

Door stormschade zijn de bossen rond Leersum tijdelijk niet of slecht toegankelijk. Het advies van Staatsbosbeheer is om op dit moment hier niet te gaan wandelen

Stadswandeling langs industriële monumenten in Leiden

7 juni 2021

Deze 9 kilometer lange route met kaart, leidt de wandelaar langs restanten van het rijke industriële verleden van de stad Leiden.

Tot halverwege de twintigste eeuw stond Leiden niet alleen bekend om de lakenindustrie, maar ook om de grote hoeveelheid andere bedrijven, zoals
drukkerijen, conservenfabrieken en broodfabrieken. Inmiddels zijn de meeste fabrieken, voor zover nog niet afgebroken, in gebruik voor wonen, cultuur of
bedrijf. Deze wandeling van ongeveer 9 km voert langs meer dan twintig erfstukken uit het verleden, waaronder de Meelfabriek de Sleutels, de Dekenfabriek Zaalberg, het Depot der Zuidhollandsche Bierbrouwerij, het Gemaal aan de Geregracht, de fabriek van wollen dekens De Blauwe Klok en De Stadstimmerwerf. Over elke bezienswaardigheid is in beknopte vorm achtergrondinformatie opgenomen.

De brochure (ISBN 978 90 7125 93 6) is voor 4,95 euro verkrijgbaar bij de Leidse boekhandels en de VVV.

Wandelroute Oorlog in Oisterwijk

10 mei 2021

De app 'Oorlog in Oisterwijk' laat de geschiedenis van oorlogsplekken in Oisterwijk tot leven komen door informatie, foto's en bewegende beelden.

De app bestaat uit twee routes -een door de bebouwde kom én een door het buitengebied- die apart van elkaar te lopen zijn. U kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store of Apple App Store.


Lees verder

Hanzestedenpad vernieuwd

8 oktober 2020

De wandelgids van het Hanzestedenpad is vernieuwd. Dit Streekpad van Doesburg naar Kampen (124 km) volgt de Hanzesteden langs de IJssel. Je wandelt over (gras)dijken, door uiterwaarden en over beschutte landgoederen. Je doet zeven Hanzesteden aan.


Lees verder

Krijtlandpad vernieuwd

17 juli 2020

Het krijtlandpad, een honderd kilometer lange wandelroute door de heuvels van Zuid-Limburg, is vernieuwd. Je komt nu door nieuwe natuurgebieden en wandelt meer dan voorheen over onverharde paden; zachte grasdijken, verende bospaden of struinend door natte, struweelrijke graslanden. Langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de lustig door de weilanden meanderende Geul en Gulp.

foto: Luuk Gijselhart

Lees verder

Drie Wandelgemeenten van het jaar

2 april 2020

Drie gemeenten mogen zich dit jaar Wandelgemeente van het jaar 2020 noemen: Westerwolde in Groningen en Berg en Dal en Winterswijk.

Eind vorig jaar werd bekend dat deze drie gemeenten door wandelkrant te voet en tevoetonline.nl waren genomineerd voor deze titel. Alle drie de betrokken gemeenten én de organisator vinden het in deze crisistijd ongepast om nu de strijd met elkaar aan te gaan. In nauw overleg is daarom besloten dat alle drie genomineerde gemeenten de titel Wandelgemeente van het jaar 2020 mogen voeren.

Lees verder

Nieuwe NS-wandelingen 2020

30 maart 2020

In verband met de coronacrisis raadt NS af om met de trein te reizen voor een wandeling. Om deze reden wordt de publicatie van de vier nieuwe NS-wandeltochten 2020 uitgesteld. Ze zullen op een later tijdstip dit jaar gepubliceerd worden.

Wandelzoekpagina houdt je op de hoogte.

Lees verder

Meldpunt markering verdwenen

5 december 2019

Op Meldpuntroutes.nl kunnen wandelaar meldingen doen over LAW's, Streekpaden, NS-wandeltochten en wandelnetwerken. Hier kan het gaan over markering, over een blokkade op het pad of fout in de routebeschrijving.

Lees verder

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info