Wandelnieuws

Winnaars LoopAward 2021

8 oktober 2021

De LoopAward 2021 is gewonnen door StationsOmmetjes van de NS en Rondje Stadionpark van de Gemeente Rotterdam.

Met hun vijfendertig StationsOmmetjes laat de NS zien dat stations een ideale plek zijn voor de start van een wandeling, maar ook dat stations al een bestemming op zich zijn.
De StationsOmmetjes zijn wandelingen van ongeveer een uur en beginnen en eindigen op een station. "het is knap dat de NS in haar moeilijke tijd naar iets nieuws gezocht heeft, en dat ook heeft gevonden".

Lees verder

StationsOmmetjes genomineerd voor Loopaward 2021

30 september 2021

De StationsOmmetjes is een van de nominaties voor de maatschappelijke award. Een mooi initiatief dat visueel aantrekkelijk is en brede impact heeft.

Het is leuk om te laten zien dat een station al een bestemming op zich is.

Lees verder

Biesboschpad, nieuw streekpad

28 september 2021

Woeste stormen, dijkdoorbraken en overstromingen. De Sint-Elisabethsvloed overspoelde dit jaar precies 600 jaar geleden een deel van Brabant en Holland. Het nieuwe Streekpad 18 Biesboschpad volgt in 169 km globaal de contouren van hoever het water tijdens die vloed in 1421 kwam en voert je door de vroegere Groote Waard.

De wandelroute brengt je in etappes rond Nationaal Park de Biesbosch, het waterrijke natuur- en recreatiegebied met de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. De Biesbosch waar je kans hebt de zee- en visarend te spotten en knaagsporen van de bevers te zien.

Start- en eindpunt is het vestingstadje Gertruidenberg. De route is geel-rood gemarkeerd in beide richtingen.

Lees verder

Wandelnetwerken in regio Arnhem Nijmegen geopend

27 september 2021

Wandelaars kunnen gebruik maken van vier lokale wandelnetwerken in de regio Arnhem Nijmegen. De netwerken bieden een combinatie van lokale wandelrondjes en keuzepunten waarmee je je eigen route kunt uitstippelen.

Je kunt op verschillende punten starten. Zo'n startpunt heeft een informatiebord met een kaart van het netwerk in de directe omgeving. Wie tevoren zijn wandeling wil plannen kan gebruik maken van de routeplanners.

Vanaf elk startpunt lopen lokale wandelrondjes, elk met een ander thema. Die zijn ter plekke met gekleurde pijlen aangegeven. Die rondjes hebben lengtes van 3 km voor de kleine wandeltrek tot meer dan 70 km, voor wandelaars die een meerdaagse tocht willen maken.

Wandelkaarten waarop het netwerk staat, zijn verkrijgbaar bij de VVV's en bij de startpunten van de routes.

Lees verder

Filmwandeling Nijmegen

13 juli 2021

Go Short en Architectuurcentrum Nijmegen presenteren: de veerkracht van Nijmegen-West. Een Filmwandeling over de ontwikkeling van het Waalfront. Bewoners, ondernemers en ontwerpers vertellen in een podcast hoe zij de veranderingen ervaren, maar ook de gezamenlijke wens om het 'samen sterk' gevoel in Nijmegen-West te behouden.

De wandeling is verweven met vier korte films die de sfeer van het gebied versterken. De wandeling is vanaf 16 juli, inclusief audio en films, voor iedereen gratis en elk moment beschikbaar via de mobiele website van Go Short.

Vanaf 16 juli is de wandeling, inclusief audio en films, voor iedereen gratis beschikbaar via de mobiele website van Go Short. De wandeling is op ieder moment te lopen, individueel of samen. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone en een koptelefoon.

Lees verder

Heuvelrughike

11 juli 2021

Deze doorgaande trektocht verbindt het Gooi verbindt met de Grebbeberg. Met de Heuvelrughike wandel je in vijf dagen door en over het oer-Hollandse stuwwallenlandschap van de héle Heuvelrug in Noord-Holland en Utrecht.

De Heuvelrughike is een ruim 92 km lange meerdaagse route over de Heuvelrug. De tocht begint aan de oevers van het Gooimeer in Huizen en eindigt aan de voet van de Grebbeberg net voorbij Rhenen. HeuvelrugHike is uitgezet door Marianne Wildenberg.

Lees verder

Bossen rond Leersum tijdelijk niet toegankelijk

21 juni 2021

Door stormschade zijn de bossen rond Leersum tijdelijk niet of slecht toegankelijk. Het advies van Staatsbosbeheer is om op dit moment hier niet te gaan wandelen

Stadswandeling langs industriële monumenten in Leiden

7 juni 2021

Deze 9 kilometer lange route met kaart, leidt de wandelaar langs restanten van het rijke industriële verleden van de stad Leiden.

Tot halverwege de twintigste eeuw stond Leiden niet alleen bekend om de lakenindustrie, maar ook om de grote hoeveelheid andere bedrijven, zoals
drukkerijen, conservenfabrieken en broodfabrieken. Inmiddels zijn de meeste fabrieken, voor zover nog niet afgebroken, in gebruik voor wonen, cultuur of
bedrijf. Deze wandeling van ongeveer 9 km voert langs meer dan twintig erfstukken uit het verleden, waaronder de Meelfabriek de Sleutels, de Dekenfabriek Zaalberg, het Depot der Zuidhollandsche Bierbrouwerij, het Gemaal aan de Geregracht, de fabriek van wollen dekens De Blauwe Klok en De Stadstimmerwerf. Over elke bezienswaardigheid is in beknopte vorm achtergrondinformatie opgenomen.

De brochure (ISBN 978 90 7125 93 6) is voor 4,95 euro verkrijgbaar bij de Leidse boekhandels en de VVV.

Wandelroute Oorlog in Oisterwijk

10 mei 2021

De app 'Oorlog in Oisterwijk' laat de geschiedenis van oorlogsplekken in Oisterwijk tot leven komen door informatie, foto's en bewegende beelden.

De app bestaat uit twee routes -een door de bebouwde kom én een door het buitengebied- die apart van elkaar te lopen zijn. U kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store of Apple App Store.


Lees verder

Hanzestedenpad vernieuwd

8 oktober 2020

De wandelgids van het Hanzestedenpad is vernieuwd. Dit Streekpad van Doesburg naar Kampen (124 km) volgt de Hanzesteden langs de IJssel. Je wandelt over (gras)dijken, door uiterwaarden en over beschutte landgoederen. Je doet zeven Hanzesteden aan.


Lees verder

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info