Wandelnieuws

gratis boekje met wandel- en fietsroutes langs molens in Nederland

15 augustus 2023

De Hollandsche Molen heeft ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan een brochure gemaakt met wandel- en fietsroutes langs molens.

In de digitale brochure vind je twaalf prachtige wandel- en fietsroutes langs verschillende molens in Nederland. Geniet al wandelend of fietsend van dit mooie erfgoed.

Je ontvangt het digitale boekje via de e-mail.

Lees verder

wandelbrochure Leiden: Jaren '30 woningen

29 november 2022

Wie zou er nu niet willen wonen in een monumentaal pand uit de jaren dertig? Zo'n prachtig huis met bijzondere kozijnen, brede dak overstekken, gedetailleerd gevelmetselwerk, een entree met luifel, omlopende dakgootconstructies, hoge plafonds, granito vloeren, paneeldeuren en glas-in-lood ramen?

Deze brochure voert de geïnteresseerde wandelaar langs een groot aantal kenmerkende voorbeelden, waarbij het zowel gaat om luxe monumentale panden als om bijvoorbeeld woningwetwoningen. De wandeling is beschreven in twee delen van hooguit 8,5 km, in beide gevallen van en naar een NS-station in Leiden.

De brochure (36 p.) kost 4,95 euro (excl. verzendkosten)

Wandelroute van het jaar 2022

15 april 2022

Het Hondsrugpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2022.

Het Hondsrugpad (166 km) loopt van Groningen naar Meppen en verder naar Osnabrück. Het traject voert over oude paden, door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en akkergebieden langs esdorpen en hunebedden. Het doorkruist ook het grensoverschrijdende veengebied.

Omwille van de perfecte bewegwijzering, de grote afwisseling aan landschappen langs de route, de bondige wegbeschrijving (in de vorm van een routegids, het grote aandeel aan onverharde paden en de evenwichtige mix van natuur en cultuur, heeft de jury beslist om het Hondsrugpad als winnaar van dit jaar aan te duiden.

Lees verder

Slaapplekken gezocht

14 april 2022

Visit Nijmegen zoekt gastvrije Nijmegenaren die een bed te huur hebben voor Vierdaagse wandelaars. Je kunt je aanmelden als gastgezin.

Lees verder

Pelgrimspad Via Kevelaer

14 april 2022

De Via Kevelaer is een een 5-daagse wandeltocht van in totaal 113 kilometer vanuit het Gelderse Hengelo naar de Duitse bedevaartplaats Kevelaer. Het thema van deze pelgrimage is Vrijheid, Vrede en Verdraagzaamheid.

Het is ook mogelijk deze meerdaagse tocht als dagwandelingen te lopen.

Lees verder

Het verhaal van Nederland, podwalks

28 januari 2022

De podwalks van Het verhaal van Nederland bestaat uit 10 gps-gestuurde historische wandelverhalen verspreid over heel Nederland. Deze audiotours nemen je mee op reis door de geschiedenis. Van de IJstijd tot en met de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van gebouwen, monumenten en andere sporen in het landschap vertellen de verhalen wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Welke rol de bewoners van toen daarin hadden. En de gevolgen daarvan voor ons land zoals wij het nu kennen.

Lees verder

Winnaars LoopAward 2021

8 oktober 2021

De LoopAward 2021 is gewonnen door StationsOmmetjes van de NS en Rondje Stadionpark van de Gemeente Rotterdam.

Met hun vijfendertig StationsOmmetjes laat de NS zien dat stations een ideale plek zijn voor de start van een wandeling, maar ook dat stations al een bestemming op zich zijn.
De StationsOmmetjes zijn wandelingen van ongeveer een uur en beginnen en eindigen op een station. "het is knap dat de NS in haar moeilijke tijd naar iets nieuws gezocht heeft, en dat ook heeft gevonden".

Lees verder

StationsOmmetjes genomineerd voor Loopaward 2021

30 september 2021

De StationsOmmetjes is een van de nominaties voor de maatschappelijke award. Een mooi initiatief dat visueel aantrekkelijk is en brede impact heeft.

Het is leuk om te laten zien dat een station al een bestemming op zich is.

Lees verder

Biesboschpad, nieuw streekpad

28 september 2021

Woeste stormen, dijkdoorbraken en overstromingen. De Sint-Elisabethsvloed overspoelde dit jaar precies 600 jaar geleden een deel van Brabant en Holland. Het nieuwe Streekpad 18 Biesboschpad volgt in 169 km globaal de contouren van hoever het water tijdens die vloed in 1421 kwam en voert je door de vroegere Groote Waard.

De wandelroute brengt je in etappes rond Nationaal Park de Biesbosch, het waterrijke natuur- en recreatiegebied met de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. De Biesbosch waar je kans hebt de zee- en visarend te spotten en knaagsporen van de bevers te zien.

Start- en eindpunt is het vestingstadje Gertruidenberg. De route is geel-rood gemarkeerd in beide richtingen.

Lees verder

Wandelnetwerken in regio Arnhem Nijmegen geopend

27 september 2021

Wandelaars kunnen gebruik maken van vier lokale wandelnetwerken in de regio Arnhem Nijmegen. De netwerken bieden een combinatie van lokale wandelrondjes en keuzepunten waarmee je je eigen route kunt uitstippelen.

Je kunt op verschillende punten starten. Zo'n startpunt heeft een informatiebord met een kaart van het netwerk in de directe omgeving. Wie tevoren zijn wandeling wil plannen kan gebruik maken van de routeplanners.

Vanaf elk startpunt lopen lokale wandelrondjes, elk met een ander thema. Die zijn ter plekke met gekleurde pijlen aangegeven. Die rondjes hebben lengtes van 3 km voor de kleine wandeltrek tot meer dan 70 km, voor wandelaars die een meerdaagse tocht willen maken.

Wandelkaarten waarop het netwerk staat, zijn verkrijgbaar bij de VVV's en bij de startpunten van de routes.

Lees verder

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info