Kampvuur op Nederlandse kampeerterreinen

 Kampvuur op Nederlandse kampeerterreinen
24-07-2015

Een vuurtje maken is onlosmakelijk verbonden met kamperen. Maar waar mag dit in Nederland? Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur heeft een lijst samengesteld met Natuurkampeerterreinen waar en op welke manier een kampvuur mag worden gemaakt.

'Het stoken van een vuurtje maakt vaak van alles in ons los', zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. 'We kunnen urenlang in de vlammen staren, liefst met een kopje koffie of een glaasje wijn erbij. Samen broodjes bakken, worstjes braden en marshmallows smelten boven het vuur zijn favoriet op een Natuurkampeerterrein. Ook het bereiden van complete maaltijden boven het vuur kom je steeds vaker tegen.'

Op sommige Natuurkampeerterreinen zijn centrale kampvuurplekken aanwezig, al dan niet in een overdekte vuurhut. Op andere terreinen kunnen kampeerders met een vuurschaal of vuurpot van het kampeerterrein een privé-vuurtje maken bij de tent. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor barbecueën. Op de website van de Natuurkampeerterreinen staat een lijst met welke mogelijkheden er zijn per terrein.

Foto: ©Studio Chevalking

Meer informatie over Kampvuur op Nederlandse kampeerterreinen

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info