Pelgrimeren met een tent

 Pelgrimeren met een tent
31-01-2013

Wandelen naar Santiago of Rome. Steeds meer mensen gaan de zoektocht naar zichzelf al wandelend aan. Wat beweegt mensen om juist de pelgrimswegen op te zoeken? Luc Mol heeft daar zowel een idee over als een antwoord op.

Luc Mol, organisator van wandelreizen met tent en bagagevervoer, begeeft zich al jaren wandelend door het leven. Hij bewandelde paden door Nederland, Engeland en vooral door Frankrijk , met name over de GR5 het lange afstands­wandel­pad dat van de Noordzee naar de Middellandse Zee loopt. Het was hem te doen om de natuur, de sportieve uitdaging en om de omgeving te leren kennen.

Hij ontdekte al lopend dat zijn tochten over pelgrimswegen een meerwaarde hebben in de vorm van boeiende ontmoetingen met medewandelaars die hetzelfde doel voor ogen hebben en het besef te lopen over historische routes.

Luc Mol besloot na meer dan 10 jaar wandelvakanties over de GR5 te hebben georganiseerd de vertrouwde formule van tent met bagagevervoer op een aanlooproute naar Santiago de Compostella toe te passen. Aanstaande zomer organiseert zijn stichting 'de GR5 te lijf' deze tocht in drie weken. Wandelen door Frankrijk over een pelgrimsweg, waarbij je in je eigen tent slaapt. Je bagage wordt 's morgens naar de volgende camping gebracht. Het is de eerste organisatie die wandelaars naar Santiago deze mogelijkheid biedt.

Meer informatie over Pelgrimeren met een tent

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info