Valkenswaard Wandelgemeente van het Jaar 2016

25-05-2016

De gemeente Valkenswaard is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2016. De Noord-Brabantse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontroles, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Valkenswaard is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar vanwege een grote variatie aan wandelpaden, themaroutes en een uitgebreid knooppuntennetwerk. De gemeente heeft themaroutes ontwikkeld met namen als Crime Time, The Target en Beleef het Gedicht. De overwegend onverharde routes worden twee keer per jaar gecontroleerd en er zijn talloze GPS-routes.

Valkenswaard verdient de titel ook vanwege fraaie paden in natuurgebied De Malpie waar planten de ruimte krijgen die in andere natuurgebieden niet vaak voorkomen. Het pad slingert door de vennen in het natuurreservaat en komt via een knuppelbrug uit bij het Groot Malpieven tussen stuifduinen en een heidegebied. Doordat het Groot Malpieven is hersteld, is een spectaculair wandelgebied ontstaan. Een soortgelijk herstel voerde de gemeente eerder al bij het Tongelreepdal. Valkenswaard maakt niet alleen veel middelen vrij voor onderhoud aan natuurgebieden, maar ondersteunt ook groeperingen op het gebied van wandelen en natuur, zodat Valkenswaard de poort naar de natuur met raad en daad opent.

Overal in Nederland zetten gemeenten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. 'Te voet', de wandelkrant van Nederland beoordeelt deze gemeenten in de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar.

Meer informatie over Valkenswaard Wandelgemeente van het Jaar 2016

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info