Overnachtingsmogelijkheden

Boerderijkamers

Ontdek de rust en de ruimte die het platteland te bieden heeft. Zoek naar Bed & Breakfasts, groepsverblijven en onderkomens bij een boerderij voor een weekend weg. Volop ruimte, activiteiten en dat goedkoop en dicht bij huis!

Ga naar Boerderijkamers

Natuurkampeerterreinen

Er zijn 136 Natuurkampeerterreinen in Nederland. Deze liggen altijd in of bij een natuurgebied en zijn bijzonder geschikt voor zowel rustzoekers als actievelingen die graag wandelen of fietsen in de natuur. Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen heeft u de Natuurkampeerkaart nodig. Deze zit in Het Groene Boekje en is een jaar geldig. Het Groene Boekje is te koop op de site van Stichting Natuurkampeerterreinen of op de terreinen zelf, bij de ANWB, de Bever en diverse (reis-)boekhandels.

Ga naar Natuurkampeerterreinen

Wandelenovernachten.nl

Website met overnachtingsmogeljkheden langs LAW- of Streekpaden. De site geeft een overzicht van campings, minicampings, B&B's, trekkershutten, etc langs de wandelroutes.

Ga naar Wandelenovernachten.nl

Trekkershutten

Er is een groot netwerk aan Trekkershutten in de Benelux. Op ca. 250 locaties, variërend van grote familiecampings, jachthavens en Natuurkampeerterreinen, vindt u diverse erkende Trekkershutten. U verblijft in een houten hut met vier tot vijf bedden en kookfaciliteiten. ’s Avonds gaat u lekker voor uw hut zitten om te genieten van het groen om u heen of de bedrijvigheid van de camping. Trekkershutten zijn voor één nacht te boeken en daarom zeer geschikt voor een meerdaagse wandeltocht.

Ga naar Trekkershutten

BBguide

Bent u op zoek naar een Bed & Breakfast voor een romantisch weekendje, ... wenst u de perfecte gastenkamer te vinden voor uw volgende vakantie aan zee, wilt u een kort 'tussendoortje' in een B&B in Brugge of zoekt u een Chambres d'hôtes voor wat avontuur in de Ardennen? Op BBguide vind je Bed & Breakfasts of Charme Hotels in België of Nederland.

Ga naar BBguide

De Pronkkamer

Sfeervol logeren in het gastvrije Noorden: logies met ontbijt, appartementen en groepaccomodaties.

Ga naar De Pronkkamer

De Tukhut

De Tukhut, het gastvrije verblijf van de NKBV in de Belgische Ardennen. De in 1983 gebouwde Tukhut ligt in het plaatsje Sy, aan de oever van de Ourthe, circa 45 kilometer ten zuiden van Luik. De Tukhut biedt NKBV-leden en introducés een eenvoudige maar betaalbare accommodatie, in de sfeer van een "echte" berghut.

Ga naar De Tukhut

Slaapschepen

De site biedt door heel Nederland overnachtingsmogelijkheden aan op schepen. Van Zierikzee tot Zoutkamp liggen de prachtige hotelschepen van de chartervloot klaar om u te ontvangen aan boord. Waar we in de zomermaanden over de Nederlandse wateren zeilen bieden we in de periode van oktober t/m april iedereen de mogelijkheid deze schepen ook als "boot en breakfast" te gebruiken.

Ga naar Slaapschepen

Stichting Vrienden op de fiets

De Stichting Vrienden op de Fiets zet zich al jaren in voor goedkope overnachtings-mogelijkheden voor de doortrekkende fietser en de lange-afstand wandelaar. En stelt jaarlijks een nieuw boekje samen met fietsvriendelijke, particuliere gastadressen verspreid over het gehele land. Het aantal gastadressen is dit jaar weer verder gegroeid tot ruim 1900 adressen, waarvan 67 adressen in België (Vlaanderen) en 15 in Duitsland (grensstreek). Donateurs (jaardonatie bedraagt € 6,- per huishouden) krijgen het boekje met gastadressen gratis toegezonden.

Ga naar Stichting Vrienden op de fiets

Vereniging Natuurlijk Kamperen

Een vereniging van eigenaren van aantrekkelijke particuliere natuurkampeerterreinen

Ruimte, rust, kleinschaligheid en natuur zijn de belangrijkste kenmerken van de terreinen. De meeste terreinen hebben prima sanitaire voorzieningen met lekkere warme douches en faciliteiten om de kinderen te kunnen verzorgen. Overbodige toeters en bellen zijn er niet. Zo zul je op natuurkampeerterreinen geen kantines of kampwinkels aantreffen.

Ga naar Vereniging Natuurlijk Kamperen

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info