Struinen langs de rivier - boekrecensie

Struinen langs de rivier - boekrecensie

Struinen langs de rivier - boekrecensie

Wijk eens af van de geijkte paden. Durf te verdwalen. Neem de tijd. Adviezen die de auteurs van 'Struinen langs de rivier' geven om van de natuur een feest te maken. Het boek is al een feest om te bekijken, dus met dat feestelijke uitstapje komt het vast ook in orde.

Het boekje gaat uitgebreid in op de mogelijkheden om te struinen en bespreekt alle aspecten op een vrolijke en luchtige manier. Het boek geeft tips over waar je langs rivieren kunt struinen, wat je aantrekt om te kunnen struinen, hoe je weer terug kunt keren uit de wildernis, informatie over dieren, planten en over het weer, over de schepen die je kunt zien op de rivier, en nog veel meer. Het dilemma van ontdekken tegenover verstoren bespreken de auteurs ook.

Het is ook een leuk boekje om gewoon te bladeren, te kijken en te lezen. Zo doe je tips op voor een leuke tocht of een uitje met kinderen. Door de ervaringsspelletjes en tips is het boek ook zeer geschikt voor avontuurlijke wandelingen met kinderen of een verjaardagspartijtje. Ook voor volwassenen is er voldoende te kijken, lezen en beleven.

Het boek begint met uitleg waar, waarom en wanneer je kunt gaan struinen. Het geeft tips over routes die je kunt nemen en vertelt over de risico's van het struinen. Het geeft uitleg over oriëntatie en is rijk geïllustreerd met alles wat je kunt doen en tegenkomen langs de rivier.

Je bent niet alleen langs de rivier. De sporen vertellen je wie er nog meer in de wildernis ronddwalen. Het boek vertelt over de dieren die er leven, toont hun sporen en geeft tips over de omgang met wilde paarden en runderen.

Van de foto's in het boek straalt het plezier af. Daarnaast is het boek geïllustreerd met fraaie tekeningen van dieren, diersporen, planten en zwerfstenen die je kunt tegenkomen op jouw struintocht langs de rivier.

Kortom, het boek is een-en-al uitnodiging om te ontdekken, genieten, ontmoeten en verdwalen in de wildernis die de rivieren bieden.

Stefan Horn, april 2006
Struinen langs de rivier

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info