Trapgevels, terrasjes en tompoucen

Trapgevels, terrasjes en tompoucen

Amsterdam - stads- en wandelgids


Als Amsterdammer ben ik benieuwd of de wandelgids Amsterdam de mooiste kanten van mijn stad laten zien. Op alle foto's is het in ieder geval zomers zonnig. De inhoud is uitgebreid en laat alle kanten van het oude Amsterdamse centrum aan bod komen. Een boek voor zowel de toerist die volledig onbekend is met Amsterdam als voor de wandelaar die langs architectuur, historie of hofjes van de stad geleid wil worden.

Wandelgids

De wandelgids biedt je wandelingen langs trapgevels en bouwstijlen, hofjes, bruggen en door buurten als de Jordaan, Haarlemmerbuurt, Plantagebuurt, Museumkwartier en langs de Amstel. Daarbij geeft de gids veel kort beschrijvingen van specifieke pandjes, poorten en hofjes.

Grachtengids

Als het Venetië van het Noorden ontbreken wandelingen langs de bekende grachten met hun statige panden en vele bruggen niet. Singel. Heren-, Keizers- en Prinsengracht worden kort en krachtig beschreven. Ook een aantal radiaalgrachten als bijvoorbeeld de fraaie Lauriers-, Egelantiers- en Leidsegracht komen aan bod.

Toeristische informatie

De gids geeft voor toeristen een korte uitleg over bijvoorbeeld coffeeshops, urinoirs en haringkramen. Je leest er over de strippenkaart, de OV-chipkaart, maar ook over drop en hoe je een tompouce eet. Musea, overnachtingadressen, (goedkope) eetgelegenheden, terrasjes en leuke winkels ontbreken niet.

Uitgebreide en leuke gids

De gids gaat voornamelijk door het centrum. Kort komen wijken rond het centrum als De Pijp, Rivierenbuurt en KNSM-eiland aan bod. De informatie over veel pandjes, gebouwen en grachten in het centrum wordt verlevendigd met veel foto's. Kortom een uitgebreide en leuke gids die je al wandelend leidt langs de mooie kanten van het oude centrum van Amsterdam.

Amsterdam Stads- en wandelgids
Bestel in de webwinkel
Marcel bergen & Irma Clement

Stefan Horn, november 2009

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info