Stadswandelingen


Ga lekker wandelen door een stad. Bekijk monumenten en architectuur, wandel door het onverwachte stadsgroen of begeef je in de geur van zeewater en stookolie in de havensteden.

En er is altijd horeca in de buurt voor een lekkere warme hap of drank.

Wandelzoekpagina doet je hierbij suggesties voor mooie en bijzondere stadswandelingen.Stadse Tochten

Stadse Tochten zijn Trage Tochten die de blauwe en groene gangen in de stad opzoeken, de rafelranden en de overgangen naar het buitengebied te voet verkennen. En het liefst zoveel mogelijk over vrij liggende, exclusieve wandel- en fietspaden.

Lees meer

Groene Stads Wissels

Groene Stads Wissels zijn leuke, korte groene wandelingen die uitstekend zijn te combineren met andere stadse activiteiten. En altijd volop horeca in de buurt. De wandelingen beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte.

Lees meer

Op stap met stadsgids Gerard Goudriaan

Stadswandelingen van Gerard Goudriaan brengen je langs mooie en bijzondere plekken in Amsterdam, Utrecht, Dordrecht, Rotterdam en Den Haag.

Bezoek markante Amsterdammers, de Gouden Eeuw, hofjes in de Jordaan of Herleefd Erfgoed.

Lees meer

Stadswandelingen van Marycke Naber

Wandelroutes van vier tot zes kilometer door de historische binnensteden en dikwijls er ook omheen. De rondwandelingen beginnen bij een treinstation of een bushalte.

Lees meer

Havenwandelingen

In negen historische havenwandelingen, in lengte variërend van 8 tot 13 kilometer, nemen de gebroeders Volkers je mee naar Nederlandse zeehavens.

Voor wandelaars die houden van uitwaaien, het gekrijs van meeuwen, de geur van zeewater en stookolie, het schuren van scheepsstaal langs kademuren, van struinen door havenbuurten, strand- en zeegezichten en van haring en kibbeling.

Lees meer

Wandelen buiten de binnenstad

In de serie 'Wandelen buiten de binnenstad' is een aantal wandelboeken verschenen die je onbekende en mooie plekjes van de steden laten zien.

Een leuke en originele manier om kennis te maken met Nederlandse steden. Je kunt de wandelgidsen direct bestellen.

Lees meer

Internationale NS-wandelingen

Als je verder dan de grenzen van Nederland kijkt, bieden de internationale NS-wandelingen je mooie wandelingen door Duitse, Belgische, Franse en Engelse steden.

Stap op de trein en bekijk architectuur en parken van Antwerpen, maak een rondje langs de Seine of ga shoppen in Londen of Berlijn.

Lees meer
Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info