Brabants Vennenpad

Brabants Vennenpad
Wandelen door de kempen en de Meierij
Lengte: 233

Bestel deze wandelgids

Het Brabants Vennenpad - voorheen Vennekespad - begint in Heeze, maakt een grote ronde via Geldrop, Eindhoven, Boxtel, Oisterwijk, Bladel en Valkenswaard en keert uiteindelijk weer terug in Heeze. Sinds de 19e eeuw is er veel veranderd in het Brabantse land door ruilverkavelingen en industrialisatie. Met deze route laat het Nivon u kennismaken met zowel het oude als het nieuwe Brabant. Door de bril van Van Gogh kijkt u naar de schoonheid van het Brabantse land: de grote stille heide, bedrijvige watermolens en ruisende populieren. Maar ook de harde realiteit van de zwoegende boeren en wevers verscheen op zijn doek. Natuurlijk wandelt u niet alleen langs de Brabantse Vennen.

De route doet onder andere de Strabrechtse Heide aan, het Dommeldal, de Kampina, Landgoed De Utrecht en De Malpie. Natuurgebieden die aan elkaar worden geregen door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Belangrijke knooppunten zijn daarbij de Brabantse dorpen met hun logies en openbaar vervoer, zodat u op diverse plekken de tocht kunt starten, eindigen of onderbreken voor een aangename pauze.

Naast een bondige routebeschrijving en 47 gedetailleerde topografische kaarten bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer, kampeerterreinen, accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. Voor een korte kennismaking met het Brabants Vennenpad zijn er suggesties voor enkele dagetappes of tweedaagse tochten. Wellicht krijgt u de smaak na zo’n dagtocht goed te pakken en wilt u meerdere etappes lopen. Het kan allemaal. Zelfs in twee richtingen.

De gids is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren, of te bestellen bij het Nivon en het Wandelplatform-LAW.

Meer informatie over Brabants Vennenpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info